Cibona i Partizan u borbi za titulu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Cibona i Partizan u borbi za titulu (VIDEO)

Jedini hrvatski predstavnik u final fouru već je nakon prvih deset minuta imao +13 (24:11) u susretu protiv Hemofarma. Kus i Anderson neumorno su trpali na jednoj strani, a na drugoj su igrači Hemofarma djelovali prilično nervozno. Prvi koš zabili su nakon gotovo tri minute igre, a pretrpili su i seriju 16:1 Vukova koju su okrunili Homan i Anderson, krasnim alley-oopom kojeg je tamnoputi Amerikanac zakucao leđima košu.

Vrščani su se smirili tek ulaskom Vladana Vukosavljevića i forsiranjem pick-and-rolla njega i Pavkovića, no Cibosi sjajnu igru iz prve prenose u drugu četvrtinu i vode i 31:14. Ipak, nisu se uspjeli prilagoditi kriteriju slovenskih sudaca, pa Lukša Andrić u manje od minutu zarađuje tri penala, sve u bonusu, a klupa Cibona tehničku. Sreća je tek u pet promašenih bacanja Hemofarma, pa nisu ni mogli bliže od 31:26 i 35:30.

Bacanjima Andersona i dvicama Kusa, Callowaya i Homana Cibona odjurila na +12 nakon 20 minuta igre (44:32), a Anderson je već do poluvremena skupio 15 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=rAzLtq7ir-o


Uz standardno dobrog Andersona, probudili su se i Kus i Calloway, a pod košem doprinos naizmjence dali Homan i Prkačin, pa je zakucavanjem treća četvrtina završila sa 65:49. Isti recept donio je osam minuta prije kraja novih +17 (68:51).

Ipak, to je potpuno uspavalo Cibose, pa strpljivom igrom Hemofarm u gotovo sedam minuta igre radi 9:0 koje je tricom zaključio Bojan Krstović.

Dvoranu je utišao Vedran Vukušić, svojim prvim i jedinim ubačajem iz igre, i to iza linije 6,25. Vukosavljević, Marković i Božović bacanjima su dovukli Hemofarm na -6 (71:65), ali u zadnjih 30 sekundi trice iz teških situacija promašuju redom Pavković, Marković i Mačvan, pa Calloway i Anderson postavljaju konačni rezultat i guraju Cibonu u finale, drugi put u povijesti regionalnog natjecanja.

U dresu Cibone Anderson je upisao 24 koša, pet skokova i četiri asistencije, a Calloway je susret zaključio sa 18 poena, četiri ukradene lopte i tri asistencije, dok su najviše kod gostiju ubacili Vukosavljević (18p), Pavković i Božović (oba po 12p).

Partizanu pripao dvoboj večitih rivala

Košarkaši Partizana slavili su protiv gradskog rivala Crvene Zvezde 64:58 u kojoj je najbolji bio naš Elmedin Kikanović.

Košarkaši Zvezde sjajno su otvorili utakmicu napravivši prednost u samom startu utakmice 11-0. Činilo se kako su spremni na veliku bitku protiv svojih najvećih rivala. No, igrači Partizana koji ove sezone postižu sjajne rezultate nisu paničarili, te su do kraja prve četvrtine vlastitom serijom od 13-0 preokrenuli rezultat. Spomenimo kako je sastav Crvene Zvezde igrao bez Marka Marinovića.

http://www.youtube.com/watch?v=81iYz-SCgfg


Kako je dvoboj odmicao bili su jasni pokušaji Partizanovih košarkaša koji su željeli napraviti prednost ne bi li na mirniji način kontrolirali utakmicu. Međutim, to im je teško polazilo za rukom sve do samog kraja prvog poluvremena kada napokon prelaze barijeru od pet poena prednosti, te na odmor odlaze rezultatom 31:23. Valja istaknuti nevjerojatne promašaje Zvezdinih igrača koji su u jednom trenutku druge četvrtine promašili osam šutova zaredom. No, na njihovu sreću, niti protivnici nisu bili nešto posebno efikasniji, te zaostatak crveno-bijelih nije bio alarmantan.

U nastavak susreta, Partizan je krenuo puno bolje nego na početku utakmice. Povećali su prednost do najvećih 42:31, te se činilo kako je to bio početak kraja za momčad Crvene Zvezde. No, ništa nije bilo dalje od istine. U nevjerojatno tvrdoj utakmici, u kojoj ništa lijepoga netko nije primijetio, vodila se prava bitka za svaki poen. A upravo su koševi počeli padati na kapaljku nakon što se Zvezda vratila u utakmicu. To se dogodilo šest i pol minute prije kraja kada su se tricom Owensa primakli na 48:45. Idući napad Lasme vraća Partizan na 50:45 i nevjerojatno zvuči da je taj rezultat ostao na semaforu pune četiri minute, kada ponovno igrači crno-bijelih postižu koš za 52:45.

http://www.youtube.com/watch?v=oRi7V9X7D9c


Već je tada bilo jasno kako će ovo biti utakmica ovih dvaju klubova s najmanjim brojem koševa od davne 1952. godine.

Ćeh Jan Vesely dvije minute prije kraja susreta zakucavanjem odvodi Partizan na 54:45 i tu se činilo kako je sve gotovo. Tako je na koncu i bilo. Uslijedio je niz prekršaja i slobodnih bacanja s obje strane, a pritisak je bio isključivo na leđima Partizanovih igrača koji su izdržali, te odlaze u novo finale NLB lige.

Najefikasniji igrač kod Partizana bio je Tepić s 14 poena, 13 je dodao Lasme, dok je Kikanović postigao 15 kod Zvezde, Marković je dodao deset.

Grobar umalo izazvao incidente u Areni

Dobru utakmiu pokvario je navijač Partizana koji je na poluvremenu utakmice pozvan na takmičenje u tricama. Grobar je prvo provocirao navijače Crvene zvezde, Delije, a zatim ih gađao bocama soka.

http://www.youtube.com/watch?v=LZhpVLFT8eo&feature=player_embedded


kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije