Cavsi žele i drugi 'pick', Hamilton u Bullsima?

Radiosarajevo.ba
Cavsi žele i drugi 'pick', Hamilton u Bullsima?


Prema izvorima iz NBA lige, sastav Cleveland Cavaliersa koji je lutrijom stekao pravo birati prvi na ovogodišnjem draftu igrača, svojski se trudi osvojiti i drugi izbor u vlasništvu Minnesota Timberwolvesa.

Cavsi prvi biraju

Cavsi su već započeli pregovore s tom ekipom, ali i Detroit Pistonsima o mogućoj razmjeni košarkaša kojom bi došli do prva dva "picka" sljedećeg mjeseca. Iskoristili bi ih za dovođenje braniča Kyriea Irvinga i krilo Derricka Williamsa.

Cavsi bi, prema navodima, trebali otkupiti Detroitovog Richarda Hamiltona i osmi izbor drafta na koji pravo imaju Pistonsi. Zajedno sa svojim četvrtim izborom, poslali bi i osmi u Minnesotu za njihov ukupno drugi, nakon čega bi Hamiltona, za njegov dvogodišnji ugovor, isplatili s 25 miliona američkih dolara ostavivši ga u statusu slobodnog agenta.

Zainteresiran za takav rasplet je i Chicago koji bi, vjeruje se, Hamiltonu ponudio ugovor. Upitno je hoće li do svega doći s obzirom na to da i Detroit u cijeloj priči želi nekog igrača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije