Cavsi smanjili na 3-2

Radiosarajevo.ba
Cavsi smanjili na 3-2

Cavsi su (bar zasad) odgodili prolazak Orlanda u veliko finale. Pobjedom u petoj utakmici 112:102, Cleveland je smanjio vodstvo Magica u seriji na 3-2, a ključnu riječ u pobjedi je imao tko drugi nego LeBron James, koji je svoju ekipu predvodio s 37 poena, 12 skokova i 14 asistencija.

James i društvo su sjajno otvorili utakmicu. Mo Williams je vrlo brzo namjestio nišanske sprave, pa je u već nakon pet minuta susreta imao 11 poena (3/3 trice), a kada su mu se priključili LeBron i raspoloženi Delonte West, Cavsi su došli do obećavajućeg vodstva nakon prve četvrtine (35:18).

Sve što su dobro napravili u prvoj dionici, do poluvremena su uspjeli prosuti, pa se tim Stana Van Gundyja do odmora potpuno vraća u igru (56:55). U neizvjesnoj posljednjoj četvrtini (4:46 do kraja Orlando bio na 94:93), James potpuno preuzima kontrolu u ruke i odličnom igrom ostavlja Cavse u igri za finale.

"Jednostavno nismo smjeli pogriješiti. Ne kada smo ovako blizu ispadanju", rekao je James. "Napadao sam bilo koga tko se našao na putu. Jednostavno sam morao."

Igrom MVP-a lige bio je oduševljen i Van Gundy. "Ovo je bila njegova predstava. Svaki puta kada je uzeo lotpu bio je nezadrživ. Na nama je da pronađemo načina kako da to zaustavimo", rekao je trener tima s Floride.

Pohvale na stranu, unatoč ovoj pobjedi i još jednoj odličnoj izvebdi Jamesa koji je u ovoj seriji na prosjeku od 41.2 poena, pred Cavsima je iznimno težak ispit, gostovanje u Orlandu u utakmici broj šest, u kojoj i dalje nemaju pravo na lošu večer. Ako i taj test uspješno prođu, otvaraju im se vrata finala jer bi odlučujuću sedmu igrali u svojoj dvorani.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije