Cavsi pregazili Celticse (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Cavsi pregazili Celticse (VIDEO)

Cleveland Cavaliersi su predvođeni sjajnim LeBron Jamesom pregazil 107:76. LeBron je ubacio 29 poena (trice 5/8) uz 7 asistencija i 4 skoka.

Cavsi su već na samom početku pokazali da će ovo biti jedna posebna noć. Semafor je nakon prve dionice pokazivao gotovo nestvarnih 31:9, koji nisu razumljiviji čak ni ako naglasimo da kod Celticsa opet nije bilo još uvijek ozlijeđenog Kevina Garnetta. Devet poena ipak je nešto što nitko nije mogao predvidjeti.

"Pogledao sam na semafor kasno u prvoj četvrtini i pisalo je da Celticsi iz igre šutiraju 15%. Nisam mogao vjerovati svojim očima" - rekao je LeBron. "Poruka? Ne, nije bila nikakva poruka, nama je jedini cilj igrati sve bolje i bolje".

A igraju fenomenalno. Cavsi su postali tek 14. ekipa u istoriji koja je u regularnom dijelu sezone dobila 65 utakmica a dobiju li posljednju utakmicu u Quicken Loans Areni, bit će upisani u istorijske knjige s domaćim omjerom od 40 pobjeda i samo jednog poraza - od Los Angeles Lakersa.

Cavsima je ulazilo apsolutno sve. Pogodili su 10 od 16 trica, ukupno iz igre gađali 55%, upisali i 46 skokova, Boston je imao samo 28. Noć koja je Docu Riversu i Celticsima jedna velika rukavica u lice uoči doigravanja i najvažnijih mečeva sezone.


Regularna sezona bila je tek zagrijavanje, pa i ako niste ljubitelj formata od čak 82 utakmice, ako i mislite da je kvaliteta dodatno razvodnjena proširivanjem lige u posljednjem desetljeću, ako ste nakon Jordanovog umirovljenja sve manje pratili NBA košarku, potencijalni susret Cavsa i Celticsa u finalu Istoka nemojte propustiti, jer ovi dvoboji će bez sumnje zadovoljiti maštu i najzahtjevnijih košarkaških sladokusaca.

http://www.youtube.com/watch?v=lEsD2WEPv5I


Dwyan Wade prieredio je show za pamćenje u pobjedi Heata nad Knicksima, 122:105.

Pedeset i pet koševa (šut 19/30, trice 6/12), najviše u dosadašnjoj karijeri, 9 skokova, 4 asistencije za 5. mjesto na Istoku i sudar s Atlanta Hawksima. Sve nakon katastrofalne prošle sezone u kojoj su bili jedna od najgorih timova lige. Michael Beasley dodao je 28 poena uz 16 skokova što je također fenomenalan učinak, no Wade je bio centar košarkaškog svijeta u kasnu uskršnju večer po hrvatskome vremenu.

"Bio sam jako koncentrisan. Pitali su me suigrači uoči susreta ako je sve u redu, jer sam bio nekako šutljiv" - rekao je Wade. No sve je bilo u najboljem redu. Miami je iz igre šutirao 56%, trice 15/31 (48%).

Trener Heata Erik Spoelstra izvadio je Wadea iz igre iako je do kraja bila još minuta. Publika i dio klupe zazivao je rušenje rekorda Glena Ricea od 56 koševa iz 1995. godine. "Srušio je sve ostale rekorde. Pustimo nešto i Riceu" - smijao se Spoelstra. Knicksima razočaravajuća sezona završava u srijedu a protiv Miamija nisu imali pravu šansu. Izdvajamo tek učinke Wilsona Chandlera i Ala Haringtona (obojica s 21 poenom).

http://www.youtube.com/watch?v=VewVCa-kF_I


Miami je nakon utakmice otišao u svlačionicu okupiti se oko velikog televizora kako bi ispratili kraj utakmice između Toronta i Philadephije. Peti uzastopni poraz Sixersa omogućio je Miamiju da već nakon nedjelje pričaju u osiguranom petom mjestu na Istoku, što je zasigurno ispunjenje cilja regularne sezone.

Raptorsi su u pobjedi 111:104 odigrali sjajno, šutirali iz igre 54% i stisnuli Sixerse u posljednjoj dionici, iako je Philadelphia igrala za šesto mjesto, kako bi se u doigravanju susreli s Orlandom, koji je u posljednje vrijeme u slabijoj formi a pitanje je hoće li u doigravanju imati Hedoa Turkoglua (koji se ozlijedio u posljednoj utakmici), umjesto s Bostonom. Sixersi su nastavili s lošijim izdanjima dok je Toronto predvodio Chris Bosh s 22 koša i 8 skokova, Anthony Parker dodao je 18.

Od ostalih vijesti izdvajamo pobjedu New Orleans Hornetsa nad Dallasom (102:92), utakmica koja je dodatno produžila borbu za pozicije na Zapadu. Chris Paul bio je fenomenalan s 31 poenom i 17 asistencija a također 31 koš ubacio je i David West. Mavsima pak nije pomoglo niti 29 poena i 14 skokova Dirka Nowitzkog. Hornetsi s 49 pobjeda drže 6. poziciju, Dallas je sedmi s pobjedom manje.

San Antonio Spursi su bez Tima Duncana pobijedili Sacramento 95:92, teže od očekivanoga, a poražavajuća činjenica je da je Michael Finley pogodio tricu za konačan rezultat 1.3 sekunde prije kraja no Spursima je istekao napad od 24 sekunde, što je potvrdila i snimka. Ipak, suci su sudili koš a kako to ne spada u kategoriju koja se provjerava, Spursi su Sacramento napustili s pobjedom, a sudije uz salve zvižduka.

rezultati:
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 102:92
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 107:76
Miami Heat - New York Knicks 122:105
Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 111:104
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 95:92
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 92:75

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije