Bullsi zakomplikovali borbu za playoff

Radiosarajevo.ba
Bullsi zakomplikovali borbu za playoff

Prvi izbor ovosezonskog drafta u NBA ligi, Derrick Rose, zbog ozljede je morao propustiti ogled svojih Chicago Bullsa i gostujuće ekipe Detroit Pistonsa.

Bila je to idealna prilika za Kirka Hinricha da dokaže kako nije zaboravio igrati košarku, pa je susret iskoristio za samopromociju (24 poena, osam asistencija) u kojoj je svoju ekipu odveo do pobjede 99-91.

Time su se dodatno zakomplikovale borbe na Istoku, budući da je ovo bio direktan obračun timova za sedmo mjesto na ljestvici. Bullsi još uvijek imaju dva poraza više od Pistonsa, no sada su pobjedama izjednačeni s njima.

Baš kao i u United Centru, i u AT&T Centru prvo ime utakmice bio je razigravač. Domaći San Antonio Spursi slavili su protiv Golden State Warriorsa 107-106 i to nošeni učinkom francuskog razigravača Tonyja Parkera. Ubacio je Francuz 30 koševa, te je podijelio 10 asistencija suigračima, čime je spriječio treći uzastopni poraz svog tima u egal završnicama.

Prethodna dva nanijeli su im Boston i Houston. Koš odluke 23.9 sekundi prije kraja utakmice ubacio je Roger Mason, dok je najbolji igrač poraženog sastava, Monta Ellis (27p, 5s) promašio tricu za pobjedu svoje ekipe. U ovosezonskim utakmicama Spursi imaju čistih 3-0 protiv Warriorsa.

Košarkaši Utah Jazza prekinuli su niz od četiri pobjedničke utakmice Houston Rocketsa, uglavnom zahvaljujući sjajnoj obrani (rekordnih 12 blokada u ovoj sezoni). Deron Williams je s 19 koševa i 12 asistencija odveo tim do trećeg slavlja zaredom.

rezultati:
Utah Jazz - Houston Rockets 99:86
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 107:106
Chicago Bulls - Detroit Pistons 99:91
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 89:107

sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije