Bullsi ponovno prvi, rekordni Knicksi

Radiosarajevo.ba
Bullsi ponovno prvi, rekordni Knicksi

Chicago Bullsi ponovno su vodeća ekipa Istočne konferencije NBA lige. S 48 pobjeda i 18 poraza izjednačeni su na prvom mjestu tabele sa Boston Celticsima i sve je izglednije da će te dvijeekipe do kraja osnovnog dijela lige voditi ravnopravnu borbu za prednost domaćeg parketa kroz doigravanje...

U četvrtak su Bullsi upisali 87:73 pobjedu kod New Jersey Netsa, svoju osmu uzastopnu. Takav niz klub iz Chicaga ne pamti šest godina, a valja naglasiti da im je posljednji uspjeh donijela jaka obrana. Netsi, naime, u ovoj sezoni nikome nisu ubacili manje koševa.

 

U pobjedu je ponovno najviše ugradio Derrick Rose (21 koš), ali svakako valja istaknuti i Omera Asika s učinkom od 11 poena i 16 skokova (rekord karijere). Inače, Bullsi su utakmicu ponovno odigrali u zelenim dresovima obilježivši tako St. Patrick’s Day.

Uniforme iste boje nosili su u četvrtak i New York Knicksi u uvjerljivoj 120:99 pobjedi protiv Memphis Grizzliesa. Pritom su pala dva rekorda kluba iz Madison Square Gardena. Gađajući iza linije za tri poena 9-12 Tony Douglas izjednačio je rekord kluba po broju ubačenih trica jednoga igrača (toliko su za Knickse pogodili Latrell Sprewell i John Starks), a nakon posljednjeg sučevog zvižduka ostaje zapisano da Knicksi nikada nikome nisu ubacili više dalekomentnih pokušaja no Grizzliesima. Pogodili su 20 trica iz 36 pokušaja. Zanimljivo, i prijašnji rekord, ostvaren 2008., postavili su protiv Memphisa. Ubacili su tada tricu manje.

Uz Douglasa koji je ubacio 29 poena, istaknuli su se Carmelo Anthony s 28 koševa, te Amar'e Stoudemire s 16 uz devet skokova, odnosno Chauncey Billups s 18 poena i osam asistencija. Brook Lopez ostvario je učinak od 22 koša i osam uhvaćenih lopti za poraženu momčad.

Portland Trail Blazersi su se poigrali s Cleveland Cavaliersima otvorivši utakmicu s 24:2 i zatvorivši je s 111:70. Cavaliersi su trenutno omjerom najslabija ekipa. Ostvarili su tek trinaest pobjeda u 67 odigranih utakmica, a ovaj poraz najuvjerljiviji im je u sezoni. Rekordan ostaje onaj iz 1998. godine kada su ih Indiana Pacersi svladali 124-59. Dvadeset poena i 11 skoova LaMarcusa Aldridgea i 17 uz po šest skokova i asistencija Geralda Wallace bili su najbolji učinci u redovima Trail Blazersa.

NBA liga, četvrtak:

Portland - Cleveland 111-70 (Aldridge 20p, 11s, Wallace 17p, 6s, 6a / Sessions 14p)

New York - Memphis 120-99 (Douglas 29p, Anthony 28p / Conley 16p, 4s, 6a)

New Jersey - Chicago 73-84 (Lopez 22p, 8s / Rose 21p, 4s, Asik 11p, 16s)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije