Bryant spasio Lakerse (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bryant spasio Lakerse (VIDEO)

Kobe Bryant učinio je ono što se od njega očekuje. Spasio je svoje LA Lakerse domaćeg poraza u prvoj finalnoj utakmici Zapadne konferencije. Lakersi su slavili 105:103.

Nuggetsi su dominirali većim dijelom utakmice, vodili su konstantno održavajući prednost na dobro sinkroniziranom napadu. Taktički su se opredijelili po shemi "neka Kobe zabije koliko hoće, moramo zaustaviti njegove suigrače", to im je i uspjelo, ali na kraju su ostavili ipak previše prostora Bryantu koji je to iskoristio i odveo svoj tim do uvodnog slavlja u seriji koja bi mogla biti više nego zanimljiva.

Bryant je na koncu postigao 40 poena, a slobodnim bacanjima u posljednjih 30 sekundi doveo je svoju ekipu do pobjede. Pau Gasol, koji je imao mnogo problema s obrambenim igračima Nuggetsa, poravnao je rezultat posljednji put na 99:99, nakon čega Kobe s četiri slobodna bacanja odvodi svoju ekipu na prag pobjede, Billups tricom smanjuje, a s još dva bacanja Kobe odvodi Lakerse do vodstva 105:102. Domaći su vrlo brzi faulirali JR Smitha koji pogađa jedno slobodno bacanje, a drugo namjerno promašuje kako bi njegova ekipa pokušala dohvatiti pobjednički koš, no nije se dogodilo. Bryant je uhvatio posljednju loptu, a ostalo je premalo vremena da bi Nuggetsi kreirali novu situaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=LNJDnntv8A4&feature=player_embedded


"Kada sam osjetio da nam je ponestalo energije, morao sam potegnuti. To je jedna od odgovornosti koju imam u ovom timu." - izjavio je Kobe koji je ušao u šuterski obračun s Carmelo Anthonyem.

Najbolji igrač Nuggetsa bio je sjajan s 39 koševa (14-20). Imao je vrlo dobru pomoć Chaunceya Billupsa s 18, Kenyona Martina s 15 poena, te Nenea s 14. Fisher i Gasol su postigli po 13 kod Lakersa.

Jasno je kako Nuggetsi nisu ista ekipa koja je prošle sezone lako poražena od istih ovih Lakersa, a ostat će im sigurno žal što nisu bili precizniji u završnici ne kapitaliziravši prednost koju su držali većinu utakmice.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije