Brooklyn Netsi izbacili Irvinga jer je nevakcinisan

Fena
Brooklyn Netsi izbacili Irvinga jer je nevakcinisan
Foto: EPA / Jedna od prvih zvijezda tima platila cijenu svoje odluke

Zvijezda NBA lige Kyrie Irving neće smjeti igrati niti trenirati s Brooklyn Netsima sve dok se ne cijepi protiv COVID-19, objavio je klub.

Irving je jedan od najpoznatijih NBA igrača koji se protive cijepljenju. NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv COVID-a 19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

"S obzirom na prirodu situacije i nakon temeljitog razmatranja, odlučili smo da Kyrie Irving neće igrati ili vježbati s ekipom sve dok ne ispuni uvjete za punopravno sudjelovanje," poručio je generalni direktor Netsa Sean Marks.

"Kyrie je donio odluku, a mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Međutim, njegov ga izbor ograničava da bude stalni član ekipe i nećemo dopustiti nikome da djelomično sudjeluje. Naši ciljevi za sezonu se nisu promijenili, a za postizanje tih ciljeva svaki član naše organizacije mora ići u istom smjeru," dodao je Marks.

Irving bi ove godine trebao zaraditi 34.9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv virusa COVID-19.

Irving, sedmostruki All-Star, prošle je sezone upisao 54 nastupa za Netse u regularnoj sezoni uz prosjek od 26.9 koševa, 6.0 asistencija i 4.8 skokova.

U 582 utakmice u karijeri s Cleveland Cavaliersima (2011-17), Boston Celticsima (2017-19) I Netsima, ima prosjek od 22.8 poena, 5.7 asistencija i 3.8 skokova.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije