Brazilci u šoku: Jedan od najboljih na nosilima iznijet sa terena

0
Radiosarajevo.ba
Brazilci u šoku: Jedan od najboljih na nosilima iznijet sa terena
Foto: Twitter / Raul Neto

Brazil je porazio Iran na Svjetskom prvenstvu (100:59), ali neće previše slaviti zbog toga.

Zašto? Zato što je jedan od najvažnijih igrača ekipe Raul Neto doživio tešku povredu. Na nosilima je iznijet sa terena i stvari ni malo ne izgledaju dobro.

Do povrede je došlo početkom treće četvrtine u momentima kada su Brazilci imali ogromnu prednost (62:25). Poslije ukradene lopte je brazilski plejmejker istrčao kontru i spremao se da ide na polaganje i tom prilikom se okliznuo. Ostao je da leži na parketu i odmah se uhvatio za glavu, ljekarska ekipa utrčala je na teren, a on je potom na nosilima iznijet van dvorane, prenosi Basket.ba.

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Ministar Dizdar: "Novi napad na povratnike, uz upotrebu vatrenog oružja!"

Situacija ne djeluje ni malo naivno, već su se pojavile spekulacije da je u pitanju teža povreda i da bi mogao i da završi sezonu. Svi se nadaju da se to neće dogoditi i da će novi plejmejker Fenerbahčea brzo da se vrati. Za njega je bio zainteresovan i Partizan, ali je ipak izabrao Fener.

/ Anketa

Ko će biti novi košarkaški prvak Svijeta?
Rezultati

Što se meča tiče, najbolji kod pobjednika bili su Bruno Kaboklo (16, 7sk) i Jago dos Santos, novi igrač Crvene zvezde (14, 6as, 3sk), dok je Neto za 15 minuta upisao osam poena i četiri asistencije.

Trenutak kada se raul Neto povrijedio možete pogledati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije