Bravo: Zmajica Jonquel Jones najbolja igračica ženske NBA lige

1
AA
Bravo: Zmajica Jonquel Jones najbolja igračica ženske NBA lige
Foto: FIBA / Jonquel Jones

Najveća zvijezda ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i košarkašica Conecticut Suna Jonquel Jones proglašena je najkorisnijom igračicom (MVP) ženske NBA lige.

Ove sezone Jonquel Jones je dominirala za ekipu Connecticut Sun, navedeno je na stranici ženske NBA lige. U prosjeku je postizala 19,4 poena uz 11,2 skoka po utakmici.

Ovim povodom kratko se na svom zvaničnom profilu oglasila legenda bh. košarke i tim-menadžerica ženske košarkaške reprezentacije BiH Razija Mujanović.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

"Zvanično najbolja košarkašica najjače košarkaške lige na svijetu je naša Jonquel Jones! Ponosna na našu JJ", napisala je Mujanović.

Jones je prva košarkašica u historiji koja je postala vlasnica svih najznačanijih nagrada u ženskoj NBA ligi, a ranije je dobila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala te nagradu za sportistkinju godine.

Jones je briljirala sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na posljednjem Evropskom prvenstvu. Rođena je 1994. godine na Bahamima, a državljanstvo BiH ima od 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije