Boston u dramatičnoj završnici srušio Miami i izborio prvo finale nakon 12 godina

0
Radiosarajevo.ba
Boston u dramatičnoj završnici srušio Miami i izborio prvo finale nakon 12 godina
Foto: EPA-EFE / Boston u dramatičnoj završnici srušio Miami

Završila je sjajna finalna NBA serija na Istoku. Serija u kojoj su Boston Celticsi s 4-3 porazili Miami i tako izborili veliko finale u kojem ih čekaju Golden State Warriorsi.

Ovoga ponedjeljka semafor u FTX Areni pokazao je 96-100 za gostujuću momčad koja je vodila od otvaranja pa sve do samog i dramatičnog kraja u kojem su u posljednjoj minuti umalo prosuli vodstvo od sedam razlike.

Tricom Maxa Strusa Miami je stigao na svega -2, a do kraja susreta ostale su još 44 sekunde. Jimmy Butler, koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, promašio je 17 sekundi prije isteka vremena tricu za vodstvo, zatim je Marcus Smart smireno pogodio oba slobodna bacanja, a onda Strus dvaput zaredom promašio tricu. I moglo je krenuti veliko slavlje Bostona.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Celticsi su se tako osvetili za poraz koji im je Miami nanio prije dvije godine, ali i izborili svoje prvo veliko finale u posljednjih 12 godina.

Spomenimo i da je prvi strijelac susreta Butler upisao 35 poena, devet skokova i jednu asistenciju. Bam Adebayo ga je pratio s 25 poena (11s, 4a), dok su kod Bostona najraspoloženiji bili Jason Tatum (26p, 10s, 6a), Jaylen Brown (24p, 6s, 6a) i Smart (24p, 9s, 5a).

Prva utakmica Warriorsa i Celticsa igra se u noći s četvrtka na petak u San Franciscu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije