Boston potvrdio titulu prvaka divizije

Radiosarajevo.ba
Boston potvrdio titulu prvaka divizije

Miami je pokazao na iznenađenje svih da nisu ekipa koja ovisi samo o Dwyaneu Wadeu. Bez svog prvog strijelca, pružali su sjajan otpor na gostovanju kod aktualnih prvaka, koji su susret dobili tek nakon produžetka 112:108. Umjesto Wadea, koji je utakmicu promatrao u odijelu, uskočio je mladi Michael Beasley, koji je dodao 21 poen s klupe.

"Danas smo pokazali da smo prava ekipa, jer smo odigrali dobro i bez Dwyanea", rekao je Beasley. "On je naš najbolji čovjek i naša prva napadačka opcija, no dok ga nema ne možemo zbog toga plakati, već trebamo igrati muški i dati sve od sebe što smo večeras i napravili."

Ipak, valja spomenuti kako su i Celticsi bili u vrlo oslabljenom sastavu. Jedini All-Star igrač na terenu je bio Paul Pierce, kojem nije bilo teško preuzeti odgovornost pa je susret završio na 36 poena i 11 skokova.

Detroit Pistonsi su treći uzastopni poraz i četvrti u posljednjih pet susreta upisali na gostovanju u Houstonu. Rocektsima su bila potrebna dva produžetka da svladaju ozljedama desetkovane Pistonse (106:101), koji su nastupili bez Allena Iversona, Richarda Hamiltona i Rasheeda Wallacea.

Ming Yao je odigrao vrlo dobru utakmicu, ubacio je 31 poen te je imao 15 skokova, a uz to je i preuzeo odgovornost u produžecima. "Radili smo ono što je prolazilo. Davali smo loptu našem centru, a on je bio jednostavno nezaustavljiv", rekao je Aaron Brooks, koji je susret završio na 14 poena i četiri asistencije.

Uz kineskog centra, vrlo raspoložen je bio i Ron Artest, dok su kod poraženih najbolje svoje minute iskoristili Aaron Afflalo s 24 poena te Rodney Stuckey koji je dodao 21. "Borili smo se koliko smo mogli, no na kraju ni to nije bilo dovoljno", kratko je prokomentirao Stuckey.

Na veći otpor od očekivanog, Nuggetsi su naišli u Memphisu, gdje se domaćin držao u utakmici do posljednjih trenutaka (109:111). Ključnu ulogu je na kraju odigrao Carmelo Anthony, koji je ubacio 35 poena, uključujući i posljednjih deset za svoj tim u posljednje dvije minute utakmice.

Gosti iz Denvera su u posljednju dionicu susreta ušli sa zaostatkom od deset poena, no na kraju su dobrom igrom u zadnjoj četvrtini preokrenuli stvari. "Srećom imali smo dovoljno vremena za preokrenuti stvari, a upravo smo to i učinili", rekao je Chauncey Billups, koji je pratio Anthonyja s 18 poena. Rudy Gay je bio najbolji kod poraženih s 30 koševa.

Od ostalih susreta, Phoenix je dobrom napadačkom predstavom slavio protiv Philadelphie 126:116. Sunsi su imali čak četvoricu igrača s ubačenih preko 20 poena. Orlando je na krilima Dwigha Howarda (28p, 12sk) došao do lake pobjede na gostovanju u Milwaukeeju (80:106), a u lokalnom derbiju, Netsi su svladali Knicke (89:115), uz pomoć Vincea Cartera (29p). Hornetsi su na domaćem terenu u neizvjesnom susretu bili bolji od Minnesote (94:93).

rezultati:
Boston – Miami 112-108 (produžetak)
Indiana – Portland 85-95
Charlotte – Sacramento 104-88
New York – New Jersey 89-115
Milwaukee – Orlando 80-106
Memphis – Denver 109-111
New Orleans – Minnesota 94-83
Oklahoma City – Chicago 96-103
Houston – Detroit 106-101, (dva produžetka)
Phoenix – Philadelphia 126-116
LA Clippers – Washington 123-108

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije