Boston i Minnesota se plasirali u play-off

0
Radiosarajevo.ba
Boston i Minnesota se plasirali u play-off
Foto: EPA-EFE / Maeastralni Kyrie Irving

Košarkaši Brooklyna plasirali su se u play-off Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili Cleveland sa 115:108.

Netse su predvodili Kyrie Irving sa 34 poena i 12 asistencija i Kevin Durant sa 25 poena i 11 asistencija. Bruce Brown u pobjedi je učestvovao sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija, a Andre Drummond sa 16 poena i osam skokova.

Irving je pogodio prvih 12 šuteva prije nego što je promašio "trojku" u četvrtoj četvrtini, a utakmicu je završio uz šut 12/15.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

U ekipi Clevelanda Darius Garland bio je najefikasniji sa 34 poena, a Evan Mobley postigao je 19 poena uz sedam skokova. Kevin Love dodao je 14 poena i 13 skokova.

Brooklyn je pobjedom u prvom kolu play-in turnira obezbijedio plasman u play-off kao sedmi nosilac i u prvom kolu igraće protiv Bostona, koji je drugi nosilac na Istoku.

Cleveland će imati još jednu šansu za plasman u play-off, pošto će u finalu play-ina igrati protiv pobjednika duela Atlante i Charlottea. Pobjednik finala biće osmi nosilac, pa će u prvom kolu igrati protiv prvog nosioca Miamija.

Košarkaši Minnesote plasirali su se u prvo kolo play-offa Zapada, pošto su pobijedili Los Angeles Clipperse sa 109:104.

Anthony Edwards postigao je 30 poena, a D'Angelo Russell 29 poena, uz šest asistencija i pet skokova za Minnesotu, koja će u prvom kolu play-offa igrati kao sedmi nosilac protiv Memphisa.

Malik Beasley pobjedi je doprinio sa 12 poena i šest skokova, a Karl-Anthony Towns sa 11 poena.

U ekipi iz Los Angelesa najefikasniji je bio Paul George sa 34 poena, uz sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Reggie Jackson postigao je 17 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, a Norman Powel 16 poena.

Clippersi će za mjesto u play-offu igrati protiv boljeg iz meča San Antonia i New Orleansa. Pobjednik tog duela igraće kao osmi nosilac u prvom kolu play-offa protiv Phoenixa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije