Boston Celtics nadigrao LA Lakerse u najvećem duelu NBA lige

0
Fena
Boston Celtics nadigrao LA Lakerse u najvećem duelu NBA lige
Foto: Twitter / Boston je slavio nakon produžetka

Košarkaši Boston Celticsa slavili su u najvećem duelu sjevernoameričke košarkaške NBA lige u gostima protiv velikog rivala, ekipe Los Anegels Lakersa.

Boston je slavio nakon produžetka rezultatom 122:118, iako su nekoliko minuta prije kraja utakmice Lakersi imali 14 poena prednosti.

Celticsi su meč započeli mnogo bolje i do poluvremena su imali dvocifrenu prednost, međutim u drugom poluvremenu Los Angeles je zaigrao mnogo bolje, te preuzeo kontrolu nad susretom.

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Tuga u svijetu košarke: Preminula legenda NBA lige Paul Silas

Tuga u svijetu košarke: Preminula legenda NBA lige Paul Silas

Kada je izgledalo da će nekoliko minuta prije kraja Lakersi upisati pobjedu, Boston je serijom dobrih odbrana i napada došao do produžetka u kojem su u potpunosti nadigrali protivnika.

Koš za produžetak postigao je najefikasniji igrač utakmice Jayson Tatum, koji je postigao 44 poena, dok je njegov saigrač Jaylen Brown dodao 25.

S druge strane istaknuo se dvojac Anthony Davis – LeBron James, koji je zajedno postigao 70 poena. Davis je ubacio 37 poena uz 12 skokova, dok je James postigao 33 poena i po devet skokova i asistencija.

Boston, koji je pobjedom prekinuo niz od dva uzastopna poraza i dalje je najbolja ekipa lige s omjerom od 22 pobjede i sedam poraza, dok su Lakersi na 12. mjestu zapadne konferencije sa 11 pobjeda i 16 poraza.

Rezultati:

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 123:103
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 128:111
Houston Rockets - Phoenix Suns 111:97
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 121:100
Los Angeles Lakers - Boston Celtics 118:122 (produžetak)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije