Bosnić pred odlazak u Rigu: Idemo da pobijedimo Latviju

Radiosarajevo.ba
Bosnić pred odlazak u Rigu: Idemo da pobijedimo Latviju
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Press konferencija košarkaške reprezentacije

U Hotelu Hills je danas održana konferencija za medije košarkaške reprezentacije BiH i Košarkaškog saveza, a prisutnim su se nakon Mirze Teletovića i Samira Avdića obratili i selektor Zmajeva Vedran Bosnić, te kapiten Miralem Halilović.

Prvi je riječ imao selektor Bosnić, koji je rekao kako se pribojavao povreda, ali da ga raduje što je atmosfera u timu dobra.

“Imamo trenutno tu 12 igrača, doći će još četiri. U petak je utakmica, vraćamo se u subotu. Atnosfera dobra, nema povreda, čega sam se pribojavao zbog ovih kup utakmica”, rekao je u uvodu Bosnić.

Zatim je selektor komentarisao rivale na otvaranju kvalifikacija.

“Latvija i Grčka su dvije dobre ekipe, redovni na EP. Jesu favoriti, ali spremamo se da pobijedimo. Ne idemo samo igrati utakmicu, već da pobijedimo. Tu je pozitivan stav, to me raduje, kao i dobar ritam na treninzima”, istakao je Bosnić.

Baskonia nije dozvolila dolazak centru Ajdinu Penavi, koji se prvobitno našao na Bosnićevom spisku. Kao što je poznato, Nemanja Gordić će okupljanje propustiti zbog povrede skočnog zgloba.

“Penavi klub nije dozvolio. Gorda je inao veliku povredu, želio je čak doći u Tuzlu da nas bodri. Latvijski igrači igraju uglavnom u VTB ligi, koja je jaka. Imaju jako dobre šutere, imaju dobar rad s mladima. Tu je i novi selektor, njima je ovo nova situacija”, nastavio je selektor.

“Imam otprilike neku svoju viziju kako bismo trebali izgledati na parketu. Zasad ne znam ko će biti prvi playmaker umjesto Gorde, odluku ću donijeti pred utakmicu”, zaključio je Bosnić.

Potom je riječ dobio Halilović, a krilo Zmajeva se raduje novom okupljanju reprezentacije.

“Raduje me još jedno okupljanje reprezentacije. Odlično je što su tu svi koji su zdravi, ovo je najbolje na šta možemo računati. Već otprilike znamo šta selektor traži od nas, upoznati smo odranije s njegovim metodama. Uz dobar stav možemo ići na pobjedu u obje utakmice”, smatra Halilović.

Utakmica Latvija – BiH se igra u petak od 18.30. Tri dana poslije u Mejdanu nam gostuje Grčka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije