Bosnić i Sulejmanović uoči meča protiv Llitvanije: Idemo na pobjedu!

0
Radiosarajevo.ba
Bosnić i Sulejmanović uoči meča protiv Llitvanije: Idemo na pobjedu!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vedran Bosnić

Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i Litvanije kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju utakmicom koja se igra sutra u 20 sati u tuzlanskom Mejdanu.

Svi naši reprezentativci su zdravi i fokusirani u potpunosti na sutrašnji susret, a sve ljubitelje košarke i igara naše reprezentacije sigurno očekuje dobra utakmica.

Sve je spremno za košarkaški duel dvije do sada neporažene ekipe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Naš selektor Vedran Bosnić na raspolaganju ima 16 košarkaša. Jedino će nedostajati povrijeđeni Roberson, ali će nedostaci biti nadomješteni na najbolji način. U utakmici protiv jakog protivnika kao što je Litvanija, naš tim mora biti maksimalno fokusiran svih 40 minuta.

Igramo protiv jako dobre ekipe koja dobro trči, koja dobro šutira. To su jako dobri igrači koji igraju u dobrim klubovima. Biće jako teška utakmica, moramo se pripremiti da odigramo dobro odbrambeno, da odigramo muški, da kontrolišemo skok, da kontrolišemo utakmicu”, kaže Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije BiH za FTV.

Opuštanja među igračima nema, euforije i želje za pobjedom sigurno neće nedostajati, a dobra igra u predstojećim susretima mnogo će značiti i u pripremnom periodu za ono što slijedi na ljeto. Iako su Litvanci prvi favorit u našoj grupi, u Reprezentaciji BiH su mišljenja da zaslužuju plasman na Svjetsko prvenstvo.

”Idemo na pobjedu protiv Litvanije kao i protiv svakoga. Trebamo se fokusirati na naše stvari i uigrati sve akcije što je najbolje moguće. Onda izaći na teren i dati sve od sebe i ako Bog da slaviti”, poručuje Emir Sulejmanović, košarkaški reprezenatativac BiH.

Iako u ograničenom broju zbog epidemioloških mjera publika i svi ljubitelji sporta u Tuzli željno iščekuju početak ovog susreta za koji su karte rasprodate u rekordnom roku.

Ne treba sumnjati da će reprezentativcima BiH tokom cijele utakmice pružiti bezrezervnu podršku.

Ljubitelji basketa i reprezentacije BiH duel između Zmajeva i Litvanije u četvrtak od 19.45 sati mogu pratiti u tekstualnom prijenosu iz minuta u minut na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije