Bosna večeras protiv Teoda, Zrinjski u srijedu u Čačku

Fena
Bosna večeras protiv Teoda, Zrinjski u srijedu u Čačku
Košarkaši Bosne Royal danas će igrati utakmicu 5. kola ABA lige 2 protiv ekipe Teodo uz Tivta.

Teodo trenutno zauzima treće mjesto na tabeli ABA lige 2 i sigurno je da će u Skenderiji pokušati nastaviti niz dobrih igara u ovom takmičenju.

S druge strane sarajevski košarkaši nemaju predaha u ovoj sezoni u kojoj natupaju u tri različita takmičenja i svjesni su da ih očekuje teška utakmica protiv crnogorskog sastava.

"Odigrali smo veliki broj utakmica u Evropi. Prethodni period je bio veoma težak, ali očekujemo prekid niza poraza. Nadam se većoj podršci navijača", izjavio je igrač Bosne Royal Draško Knežević.

Bosna Royal je trenutno devetoplasirana ekipa takmičenja s jednom pobjedom i tri poraza. Utakmica će biti odigrana u 18.30 sati u Centru Skenderija.

Košarkaši Zrinjskog takmičenje u Drugoj ABA ligi nastavljaju gostovanjem u Čačku kod Borca u srijedu.

U regionalnoj ligi Mostarci su za sada na dvije domaće pobjede i dva gostujuća poraza, a trener "Plemića" Hrvoje Vlašić nada se da bi njegova momčad u srijedu mogla do prve pobjede u gostima, iako smatra da je Borac favorit u toj utakmici.

"To je momčad sastavljena od nekoliko vrlo iskusnih igrača koji su igrali praktično na skoro svim nivoima, mislim prije svega na Marka Marinovića. Primarno je zaustaviti njihovu tranziciju i šut za tri poena. Brzi su, dobro čitaju igru i kažnjavaju ako niste na istom trkačkom nivou s njima", kazao je Vlašić na konferenciji za novinare.

Dodao je kako Zrinjski mora odgovoriti energijom, trkom i kontrolom skoka. Ključno će biti skratiti 'crne serije' koje su, po Vlašićevim riječima, koštale Zrinjski u dva gostujuća poraza u regionalnoj ligi.

"Ono što nam je bio problem u gostujućim utakmicama je da smo imali crnu rupu, na početku ili krajem utakmice. Ako želimo biti u egalu protiv Borca, moramo smanjiti te periode kada nemamo ideju u napadu i kada se ne branimo dobro. Ako nemamo neku ideju u napadu, moramo barem biti na energetskom nivou da se možemo braniti", poručio je Vlašić.

Centar Zrinjskog Marko Ljujić pohvalio je momčad Borca, no smatra kako Zrinjski nije bez izgleda.

"Borac je veoma nezgodan protivnik i neće nam biti nimalo jednostavno igrati tamo, ali mi ne idemo s bijelom zastavom. Učinit ćemo sve da iskoristimo njihove slabosti i da riješimo utakmicu u našu korist", kazao je Ljujić.

Zrinjski će odigrati tri utakmice u sljedećih sedam dana (ponedjeljak Student u Kupu Herceg-Bosne, srijeda Borac u ABA2 ligi, subota Vogošća u domaćem prvenstvu), a trener Vlašić kaže kako neće previše taktizirati te da će u sve tri utakmice ići na pobjedu.

"Mi protiv Studenta moramo biti maksimalno korektni, maksimalno agresivni i čekati period u kojem ćemo izdominirati. Apsolutno ne mogu odmarati nikoga, a sam tijek utakmice odredit će hoćemo li moći odmarati neke igrače. Sasvim sigurno da ćemo 'produžiti' klupu u te tri utakmice i uključiti što više igrača u rotaciju", zaključio je trener Zrinjskog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije