Bosna uvezala dvije pobjede u ABA ligi: Studenti razbili Plemiće u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Bosna uvezala dvije pobjede u ABA ligi: Studenti razbili Plemiće u Skenderiji
Košarkaški klub Bosna Royal večeras je u Maloj dvorani u Skenderiji slavio protiv Zrinjskog u susretu 13. kola Druge ABA lige rezultatom 80:59.

Bio je to drugi uzastopni trijumf Bosne u Drugoj ABA ligi, nakon što su Studenti u prošlom kolu slavili na gostovanju u Vršcu.

Studenti su od samo početka utakmice nametnuli svoj ritam. Prvih pet minuta proteklo je u igri koš za koš, a rezultat je bio 10:10. U završnici prve četvrtine Bosne je zaigrala mnogo bolje i u posljednje dvije minute serijom 10:2 došla do plus devet (26:17).

Bosna je i u drugoj četvrtini bila bolji protivnik, a razliku je opet napravila u završnici četvrtine. Ovaj dio igre Studenti su riješili u svoju korist rezultatom 24:15 i na odmor otišli s velikih plus 18 (50:32).

Nastavila je Bosna u istom ritmu i u trećoj četvrtini, a Studenti su u posljednjih deset minuta ušli sa 23 poena prednosti (70:47). Do kraja su Studenti odigrali rutinski, zadržali prednost i slavili rezultatom 80:59. 

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Hammer sa 23 postignuta poena, dok je Knežević dodao 16. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije