Bosna u teškoj finansijskoj situaciji

Radiosarajevo.ba
Bosna u teškoj finansijskoj situaciji
Bosna - Crvena Zvezda (fotoservis)

Prema informacijama do kijih je došao Dnevni avaz dva člana Upravnog odbora KK Bosne (Fahrudin Hasanović, Nihad Selimović) , podnijeli su ostavke, a nekolicina od preostalih osam članova, najavila je da će krenuti istim stopama, ito samo četiri mjeseca nakon što je izabran novi Upravni odbor.

Posljednja sjednica, koja je bila zakazana za 15. oktobar, zbog toga nije ni održana.

"Situacija je takva kakva jeste. Bit će preispitane pozicije članova Upravnog odbora s aspekta zaštite poslovnih aktivnosti kluba, odnosno mogućeg sukoba interesa. Bosni su potrebni samo ljudi koji žele istinski pomoći", rekao je za Avaz predsjednik Upravnog odbora Emir Ahmetagić.

Kako piše ovaj list, da u ovom momentu počinje Prvenstvo BiH (a počinje za šest dana), Bosna ne bi imala novca da podmiri ni najnužnije troškove organizacije utakmice.

Igrački kadar bivšeg prvaka evrope čine pretežno mlađi i jeftiniji košarkaši, ali kako se navodi, unatoč tome igrači su dobili tek po pola plate od avgusta, a administracija ni toliko.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije