Bosna se budi: RealWay kao filter za dolazak među Studente

Radiosarajevo.ba
Bosna se budi: RealWay kao filter za dolazak među Studente
Svakom novom školskom godinom, škola košarke RealWay bude bogatija za stotinjak novih članova. Izuzetak nije ni ova godina, u kojoj je ostvarena saradnja s KK Bosna Royal Jelly.

Cilj je da se mladi košarkaški potpuno afirmiraju. Tako je već 14 godinu zaredom, na području cijelog Sarajeva, počela s radom najmasovnija škola košarke u našoj državi, koja okuplja više od 500 djece uzrasta od 6 do 14 godina, a koji treniraju nekoliko puta sedmično na 20 lokacija u glavnom gradu BIH.

I ove godine na pravi put želi izaći više od 100 novih članova, koji već nakon prvog treninga ne kriju svoje oduševljenje atmosferom, kao i stručnosti trenera RealWaya.

Dječacima koji su se priključili školi košarke dodatni motiv svakako treba biti što će imati priliku da kroz treninge, rad i naposljetku utakmice, nakon škole košarke imati priliku nastupati u najtrofejnijem sarajevskom klubu, nekadašnjem prvaku Evrope, koji je iznjedrio mnoga poznata košarkaška imena.

Tako će svi članovi kroz redovne treninge imati priliku da razvijaju svoj karakter na pozitivan način, u timskom duhu, natječući se kroz internu RealWay Kids ligu i na taj način upoznavajući se sa svim članovima kluba širom grada.

"RealWay je redovan učesnik domaćih i inostranih turnira, koji su idealna prilika za zbližavanje, druženje i nova iskustva, a najbolji igrači imaju šansu da svojim marljivim radom postanu igrači kantonalnih i federalnih selekcija, ali i državnih reprezentativnih
selekcija, s obzirom na to da naši treneri već odavno stvaraju prave šampione", kaže predsjednik kluba Nedim Džemić te dodaje kako je u klubu angažirano sedam kvalificiranih i profiliranih košarkaških trenera, koje prije svega karakteriziraju ljubav prema sportu i djeci.

Direktor kluba Adnan Subašić ističe kako je RealWay sve ove godine insistirao na edukaciji djece i sklanjanju s ulica, a da je cilj, uz dobre košarkaše, napraviti i dobre ljude.

"Svako dijete koje prođe kroz naš klub je i naša odgovornost da od njega pokušamo napraviti što uspješniju ličnost, a pri tome ne zanemarujemo ni njegovo usavršavanje u košarkaškom segmentu, gdje su naši rezultati također neosporni, s obzirom na to da je u KK RealWayu poniklo desetine košarkaša koji su izgradili profesionalne karijere ili zabilježili nastupe u našim reprezentativnim selekcijama.

Koordinator škole košarke RealWay Mustafa Đuzel, sigurno je jedan od najkvalitetnijih trenera na našim prostorima kada je u pitanju rad s mladim košarkašima. On je naglasio da je za njega ovaj posao "spoj osjećaja društvene odgovornosti, kao i ljubavi prema sportu."

"Trener ima zapaženo mjesto u životu svakog svog igrača, i on kao takav ima obavezu da od svakog djeteta pokuša napraviti zdravu ličnost kao i dobrog košarkaša. To predstavlja veliku odgovornost i obavezu u isto vrijeme", riječi su Đuzela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije