Bosna prejaka za Hercegovac

Radiosarajevo.ba
Bosna prejaka za Hercegovac

Pobjedom u Bileći KK Bosna ASA BH Telecom 62:78 ostvarila je četrvti uzastopni tijumf i pokazala na taj način da je potpuno vratila pobjednički mentalitet, koji će našem prvaku biti neophodan u završnici prvenstva.

Domaćin Hercegovac je Bosni uspio parirati samo u prvom poluvremenu, pa su 'studenti na poluvrijeme otišli sa prednošću od samo 2 poena razlike. Situacija se promijenila početkom drugog dijela, kada Bosna pokazuje zašto je došla u Bileću i postepeno povećava prednost. U posljednji period utakmice Sarajlije ulaze sa 7 poena viška i ne posustaju, da bi na kraju utakmicu završili uvjerljivom pobjedom od 16 razlike.

Najbolju partiju u redovima BH prvaka pružio je Elvir Ovčina, koji je ostvario double-double učinak od 17 poena i 10 skokova, a pratili su ga Đorđević sa 15 poena ( 9-9 slobodna bacanja ) i Vučurović sa 13. Ivana Ivanovića trener Vukoičić je odmarao u ovoj utakmici, pa su više prostora u igri dobili Avdić (9), Đurasović (7) i Hajrić (2).

U timu domaćina najraspoloženiji su bili Goranović sa 17, Janjušević sa 15 i Jojić sa 14 poena, ali puno kvalitetnija ekipa Bosne nije dozvolila iznenađenje, pa će protiv Borca, u srijedu, tražiti petu uzastopnu pobjedu u ligi 8.

Čestitamo bordo timu na još jednom gostujućem uspjehu. Prva pozicija je sve bliže i bliže, a utakmica do kraja lige 8 ima sve manje i manje.

kkbosna.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije