Bosna gostuje u Trebinju

Radiosarajevo.ba
Bosna gostuje u Trebinju

Košarkaši Leotara u okviru 8. kola Lige 8 za košarkaše, dočekuju branioca naslova, sarajevsku Bosnu, dok se derbi kola igra u srijedu u Tuzli gdje će Sloboda Dita ugostiti Široki.

Iako se susreću s raznoraznim problemima košarkaši Leotara pružaju zavidne partije.

"Moji košarkaši me stvarno iznenađuju dobrim igrama. Probat ćemo nastaviti u sličnom ritmu, premda nas sustiže umor", rekao je trener Leotara Radomir Kisić.

U problemima su i Studenti, Goran Ikonić još nije zaliječio povredu koljena, dok Zimić ima problema sa leđima te je njegov nastup

"Trebinjci su svima bili dostojan rival. Pokazali su da znaju igrati visok nivo košarke i to treba respektovati. Posebno su opasni kada igraju kući i biće i treba pronaći odgovor na njihovu igru. Ipak vjerujem da možemo do pobejde, jer su nama dva boda neophodna", rekao je trener Studenata Vlada Vukoičić za Oslobođenje.

Zrinjski, nakon pobjede protiv Hercegovca, putuje u Banja Luku, na noge Borcu, a u subotu Mostarce očekuje novo gostovanje – kod Slobode u Tuzli.

Dok postoji nada mi ćemo se boriti. S Borcem i Slobodom ove sezone igrali smo puno puta, dobivali u Mostaru i na strani, pa se nikako nećemo unaprijed predavati, rekao je novi trener Zrinjskog Kristijan Marić.

Utorak:
Leotar - Bosna (19 sati),
Igokea Partizan - Hercegovac (20),
Borac - Zrinjski (20).

Srijeda:
Sloboda Dita - Široki (17).

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije