Bosna brani titulu protiv Širokog

Radiosarajevo.ba
Bosna brani titulu protiv Širokog

Prvom utakmicom finala play-offa između Bosne ASA BH Telecom i Široki Eroneta počinje borba za košarkaškog prvaka BiH. Prednost domaćeg parketa imaju “studenti“ s obzirom da su Ligu 8 završili na prvoj poziciji.

Osim toga, bez poraza su od Širokog u Ligi 8 za bilježili su dvije pobjede, a tu je i ona iz finala Kupa BiH.

Trener domaćih, Vlada Vukoičić vjerovatno neće moći računati na Božu Đurasovića koji ima problema sa ukočenim leđima. “Đurasović nije trenirao i vjerovatno neće biti spreman za napore koje iziskuje jedna finalna utakmica”, rekao je Vlada Vukoičić.

“Čini mi se da su kada je to najpotrebnije svi na okupu. U posljednje vrijeme u rotaciji je i Šime Špralja i to je za njih veliki dobitak. Kako su oba tima ostvarila primarnicilj, a on je učešće u NLB ligi, biće ovo utakmice za prestiž, odnosno naslov prvaka. Ne opterećujemo se puno protivnikom, jer kao i svi drugi bavimo našim temama, problemima, radimo na usavršavanju igre kako bismo bili najbolji”, rekao je trener Studenata.

“Što se Širokog tiče, oni su vrlo dobro popunjeni na svim pozicijama. Atletski su čvrsti, snažni, pod košem dominantni. Kako nismo morali igrati tri utakmice protiv Slobode, pauza nam je dobro došla za odmor i opora vak nekih igrača koji vuku povrede kroz cijelu sezonu”, dodao je Vukoičić.

Prva utakmica finala igra se u utorak u dvorani Mirza Delibašić u 20,30 sati.

oslobođenje/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije