Bosna ASA gostuje u Širokom

Radiosarajevo.ba
Bosna ASA gostuje u Širokom

Nakon prve pobjede na svom parketu protiv ekipe Leotara košarkaši Bosna ASA BHT gostuju kod Širokog brijega.

Širokobriježani su u prvoj utakmici u okviru Lige 8 pobijedili tuzlansku Slobodu rezultatom 84-78 i duel protiv KK Bosna ASA BH Telecom očekuju, sigurno, sa nestrpljenjem, kako bi uzvratili Studentima za poraz u finalu KUP-a BiH. U timu su Širokog su izuzetno zadovoljni novim pojačanjima, a Grgat, Puljko, Vrbanc i Amerikanac Mason su pružili odličnu partiju. Zadovoljni s i navijači sa Pecare jer njihovi ljubimci pokazuju veliku borbenost i želju za pobjedom, a to im je, kako kažu falilo u posljednjih par godina.

Stručni štab Bosne zna da igra protiv drugačije i izmijenjene ekipe Širokog, nego što je bio slučaju u finalu najmasovnijeg takmičenja u BiH, ali naravno da Bosna na okršaj sa Širokobriježanima ne očekuje bez ambicija.

"Široki Brijeg je sasvim sigurno jedan od najozbiljnijih timova i kandidata za titulu prvaka. Znamo svi da su od zadnjeg meča sa nama promijenili gotovo čitavu petorku i da je to skroz druga ekipa sa dominantnim centrom Grgatom, ali i jakom bekovskom linijom u kojoj su Puljko, Vebanc i Mason. I pored toga što su se te promjene desile nedavno, ekipa se dobro uklopila i posložila i već pokazuju napredak", prokomentarisao je trener Bosne Vlada Vukoičić.

Sarajlije će u ovom susretu vjerovatno biti jači za Elvira Ovčinu, koji bi se trebao vratiti u tim, a nastup Emira Zimića je pod znakom pitanja, a da le će igrati saznat će se u zadnjim trenucima.

Trener Bosne rekao je i to da je Širokog vrlo teško pobijediti na njihovom terenu, ali i da je najveća njegova želja da Bosna bude kompletna na ovom meču.

kkbosna.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije