Borac savladao Bosnu

Radiosarajevo.ba
Borac savladao Bosnu

U prvom susretu 4. kola lige 8 za košarkaše Bosne i Hercegovine Borac je na domaćem terenu u dvorani Borik savladao favorizirani sastav Bosna Asa Bht.
Sarajlije su u Banja Luku stigle kao apsolutni favoriti uzimajući u obzir da je ekipa Bosne u drugom dijelu Nlb lige igrala veoma zapaženu ulogu i bila jedna od neugodnijih ekipa dok sastav Borca u posljednje vrijeme nije baš u dobroj formi.

Međutim, sinoć su izabranici Bore Džakovića ostvarili važnu pobjedu u borbi za play off.

Ekipa Borca dobro je ušla u utakmicu s ciljem da se što bolje suprostavi pritivniku, prvo poluvrijeme su okončali u svoju korist zahvaljujući raspucanim Đuranoviću i Kristu.

U drugom poluvremenu izabranici Vlade Vukoičića su konsolidovali redove te uspijeli doći do vodstva, studenti su posebno bili dobri u trećoj četvrtini ali se Borac nije predavao do posljednjeg trenutka utakmice. Na kraju je pobjeda zasluženo ostala u Banjoj Luci, Borac je slavio rezultatom 86-84.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Krist sa 24 ubačena poena, kod domaćeg sastava dvocifreni su još bili Admović i Đuranović sa 13 odnosno 10 ubačenih poena.
Kod studenata bolji od ostalih bili su Ivan Ivanović sa 19 i Šehović sa 14 poena.

Danas se sastaju:

Zrinjski HTM- Široki Eronet
Igokea Partizan – SL IAT Leotar
Hercegovac - Sloboda Dita

sportin.ba/radiosaraejvo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije