Blazersi napravili break, treba im još jedna pobjeda za drugi krug doigravanja

Radiosarajevo.ba
Blazersi napravili break, treba im još jedna pobjeda za drugi krug doigravanja
Foto: Portland Trail Blaers / Blazersi u doigravanju

Odigrane su još četiri utakmice prvog kruga NBA doigravanja, a Portland Trail Blazersi su na gostovanju kod Oklahoma Cityja upisali novu pobjedu i došli na korak do prolaska u polufinale Zapadne konferencije.

Blazersi su u Oklahomi slavili sa 111:98, a goste je do pobjede vodio McCollum sa 27 postignutih poena. Kod domaćih Paul George je ubacio 32 poena.

Boston Celticsi su sa 4:0 u pobjedama "pomeli" Indiana Pacerse. Celticsi su sinoć slavili na gostujućem parketu rezultatom 110:106. Goste je do pobjede vodio Hayward sa 20 postignutih poena. Bojan Bogdanović je bio najefikasniji u Pacersima sa 22 postignuta poena.

Treću pobjedu za vodstvo 3:1 u seriji upisali su i košarkaši Golden State Warriorsa. Ratnici su sinoć bili bolji od Clippersa rezultatom 113:105. Goste je do pobjede vodio Durant sa 33 postignuta poena, dok je 32 postigao Thompson.

Treću pobjedu u seriji upisali su i Toronto Raptorsi. Na gostovanju kod Orlando Magica slavili su s ubjedljivih 107:85. Goste je do pobjede vodio Leonard sa 34 postignuta poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije