BiH večeras protiv Ukraine otvara kvalifikacije za Eurobasket 2011

Radiosarajevo.ba
BiH večeras protiv Ukraine otvara kvalifikacije za Eurobasket 2011
Foto: Fotoservis

Muška košarkaška reprezentacija večerašnjim dvobojom protiv Ukrajine otvara kvalifikacije za plasman na Eurobasket 2011. godine.

Pred sami kraj priprema selektor je uspio konsolidovati redove i napraviti tim koji će, nadamo se, u najboljem svjetlu predstaviti našu zemlju.

"Mislim da smo dosta posla uradili. Kompletirali smo tim. Priključio nam se Ratko Varda koji će nam dati jedan novi kvalitet, iako nije u vrhunskoj formi. On je u međuvremenu trenirao, tako da je došao u drobrom stanju i sigurno je da će nam pomoći u ovim predstojećim utakmicama. Ostali igrači su spremni, što je pokazao i posljednji susret protiv Crne Gore."

Potrebna podrška navijača

Prvi susret kvalifikacija sigurno će biti izuzetno težak za izabranike Sabita Hadžića koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu i podrže naše reprezentativce.

"Sada radimo završe dijelove pripreme za utakmicu sa Ukrajinom. Ovaj susret je za nas najbitnija jer od nje sve počinje. Očekujemo u toj prvoj utakmici očekujemo svi da nam pomognu, naročito naša publika. Susret se igra u Skenderiji što je mnogo pristupačnije publici za dolazak i nadam se da će napraviti jednu atmosferu u kojoj mi nećemo moći izgubiti", rekao je Hadžić.

Makedonija i Velika Britanija u prednosti

U našoj grupi odigrana su već dva susreta. Velika Britanija je u Mađarskoj slavila sa 91:82, dok je Makedonija slavila u Ukrajini sa 71:58. Upravo ovaj poraz Ukrajinaca može biti dodatna snaga našoj reprezentaciji.

"Mislim da su Engleska i Makedonija napravile veliki posao pobjedama u gostima. U ovim kvalifikacijama pobjeda na strani je velika prednost. Međutim, mi smo okrenuti utakmicama koje nama dolaze, a prva u nizu je Ukrajina. Iako je grupa jaka mislim da ranvnoprano možemo igrati sa svima i uz malo sreće možemo napraviti nešto dobro", rekao je selektor Hadžić.

Utakmica počinje u 20.45 sati uz direktan prenos na BHT1. Ulaznice se mogu kupiti u Ferhadiji i na platou Skenderije po cijeni od 10 KM za parket i 7 KM za tribine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije