BiH dočekuje Belgiju

Radiosarajevo.ba
BiH dočekuje Belgiju

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon pobjede nad Portugalom u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Eurobasket u Poljskoj naredne godine, u Zenici u subotu dočekuje Belgiju.

Vezano: BiH slavila u Portugalu

"Belgija je potpuno druga priča od Portugala. Belgijanci pod koševima imaju dva veoma jaka košarkaša, Alexa Hervellea i Didier Ilunga-Mbengu. Protiv njih ćemo morati odigrati potpuno drugačije nego protiv Portugala. Veoma sam oprezan kada su Belgijanci u pitanju i očekujem da u Zenici odigramo iznad svojih mogućnosti. Nadam se i velikoj podršci sa tribina i smatram da uz maksimalno zalaganje možemo do pobjede", rekao je selektor A nacionalnog košarkaškog tima Mensur Bajramović za sportsport.ba.

"Pobjeda je jedina opcija. Ako savladamo Belgiju, to bi bio ogroman korak prema prvom mjestu", rekao je Nihad Đedović za Dnevni Avaz.

U Zenici šest dana kasnije dočekujemo Portugal, a u zadnjem kolu, 17. augusta, gostujemo u Belgiji.

Prvoplasirani iz ove grupe odmjerit će snage sa najboljom selekcijom iz Grupe B, u kojoj su Italija, Francuska i Finska. U prvoj utakmici je, nakon produžetka Francuska u gostima bila bolja od Italije - 77:80. U 2. kolu sastaju se Francuska i Finska.

Finale je 27. i 30. augusta. Pobjednik će na EP-u igrati u Grupi B, koju čine Njemačka, Rusija i Latvija.

rtvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije