BiH bez trojice ključnih igrača

Radiosarajevo.ba
BiH bez trojice ključnih igrača

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u srijedu u Zenici gdje će službeno početi pripreme za dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj. Izbornik Mensur Bajramović i njegovi pomoćnici čekat će košarkaše u Zenici do 15 sati kada bi svi trebali doći. Iako je Bajramović za ovo okupljanje pozvao 15 igrača, u Zenicu bi trebalo doći njih samo 12.

Dvojica otpadaju sigurno za kvalifikacije, a jedan je od pod velikim upitnikom. Dodatni problem je što su njih trojica (Mirza Teletović, Goran Ikonić, Saša Vasiljević) predviđeni za nositelje igre reprezentacije.

“Teletović i Ikonić su definitivno otpali. S Mirzom sam pričao nedavno, on jedva može hodati a zbog oporavka kasnit će dvadesetak dana na pripreme Tau Ceramice. Ikonić je također otpao, ali zbog privatnih razloga. I Saša Vasiljević ima privatne probleme koji se tiču njegove supruge. Vidjet ćemo kako će se to riješiti i čekamo ga najkasnije do 10. srpnja”, kazao nam je Bajramović.

Bh. selektor na raspolaganju će imati onoliko igrača koliko ih može biti prijavljeno za kvalifikacije. To može biti jako nezgodno za Bajramovića jer sada nema preveliku mogućnost izbora, a još mora strepiti da se netko dodatno ne ozljedi.

“Ići ćemo samo s 12 igrača i pričekat ćemo kako će se rasplesti situacija s Vasiljevićem. Ako i on otpadne razmislit ćemo o mogućnosti da pozovemo nekoga naknadno”, dodaje Bajramović.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije