BiH bez Bavčića na Britance

Radiosarajevo.ba
BiH bez Bavčića na Britance
Edin Bavčić (fotoservis)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Liverpoolu igra utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2011. godine u Litvaniji, protiv Velike Britanije.

Dva boda iz ovog susreta dobro bi došla izabranicima Sabita Hadžića u borbi za baraž, ali ni to ne znači mnogo jer Evropska košarkaška federacija (FIBA) nije donijela odluku o broju ekipa koje će igrati u baražu.

Britance pobjeda protiv naše selekcije direktno vodi na EP.

"Nakon pobjede nad Mađarskom, nadamo se da ćemo imati više entuzijazma i u preostala dva meča. Svjesni smo težine susreta u Liverpulu, ali je naša obaveza da uvijek idemo na pobjedu. Cilj nam je da osvojimo treće mjesto u grupi B, što je u ovom momentu naša realna vrijednost, te da šansu tražimo u baražu", rekao je Hadžić za Dnevni avaz.

Bavčić ne igra u Liverpoolu

Kako piše scsport.ba pouzdani krilni centar reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Bavčić zbog povrede pete koju vuče od priprema, a koju je obnovio za vrijeme susreta sa Mađarima u Sarajevu, neće biti u sastavu protiv Velike Britanije.

To će biti veliki problem u reketu jer je Britanija posebno opasna pod koševima gdje dominiraju Clark i Mensah-Bonsu.

Domaćini favoriti

Britanci su lideri na tabeli. Britanci prosječno postižu 81.8 koševa, BiH 72.3. Britanci imaju blagu prednost u šutevima za dva 50.9 prema 50. Slična je statistika i za tri 37.8 prema 30.5. Ipak, mnogo su bolji u skoku i imaju 42 po utakmici, dok izabranici Sabita Hadžića imaju 32 skoka po utakmici. U asistencijama smo skoro izjednačeni 12.7 prema 12.2), kao i u izgubljenim loptama (15.0 - 15.7).

Vodeći strijelac u domaćem timu je Deng sa prosjekom od 21 poenom po utakmici, dok je najefikasniji u našem sastavu Henry Domercant koji ima 13.8. Najbolji skakač Britanije je Mensah-Bonsu (12.8 po susretu), dok je u našoj reprezentaciji 'najviši' Edin Bavčić (5.8), koji na žalost neće nastupiti u ovom susretu.

Jedini segment igre gdje se naši igrači, statistički, mogu nositi sa izabranicima Chris Fincha su asistencije. Isti omjer imaju Deng i Feliks Kojadinović, 3,8 dodavanja po utakmici.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije