Bh. košarkašice u borbi za Eurobasket: Uz podršku s tribina do prvih bodova

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkašice u borbi za Eurobasket: Uz podršku s tribina do prvih bodova
Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se početkom sedmice, a razlog tomu je početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Selektoru Goranu Loji na raspolaganje su se stavile sve igračice koje su se našle na spisku i dobile poziv u redove reprezentacije.

"Na otvaranju kvalifikacija naspram sebe ćemo imati respektabilnog protivnika, reprezentaciju Slovačke, koji je na proteklom Evropskom prvenstvu zauzeo osmo mjesto. Ipak, mislim da i reprezentacija Bosne i Hercegovine posjeduje dovoljno kvaliteta da se možemo dostojno suprotstaviti Slovakinjama u Skenderiji", rekao je Lojo.

Selektor Goran Lojo, na početku priprema za kvalifikacije, mišljenja je da se BiH nalazi u nezgodnoj grupi, te ne želi prejudicirati s prognozama.

"Slovakinje su osma selekcija u Evropi, Crna Gora je učestvovala na Eurobasketu, a nas tamo nije bilo od 1999. godine. Vjerujem i nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje i dobar rad vratiti Bosnu i Hercegovinu tamo gdje joj i jeste mjesto, na evropsko prvenstvo", naveo je Lojo.

22904857_1819528378060093_480554732317283897_o.jpg - undefined

Kapiten naše reprezentacije Milica Deura smatra da naša reprezentacija ima šansu da napravi dobar rezultat u ovim kvalifikacijama.

"Treba da vodimo računa o nama i o našoj igri. Mnogo bi nam značilo da ove kvalifikacije otvorimo pobjedom protiv Slovačke u Skenderiji i da imamo podršku sa tribina. Teško je opisati taj osjećaj - kada se lomi utakmica, publika i dobra atmosfera zaista daju dodatnu snagu. Ja vjerujem da će u subotu biti uz nas, a u ime svih djevojaka i svoje lično ime obećavam da ćemo zaista dati sve od sebe i boriti se za svaku loptu kako bismo stigle do pobjede", dodala je Milica Deura.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina će u prvom ciklusu kvalifikacija odigrati dvije utakmice - 11. novembra u Skenderiji protiv selekcije Slovačke i 15. novembra u Podgorici protiv reprezentacije Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije