Bh. košarkašicama prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva: "Došli smo do ruba"

3
Radiosarajevo.ba
Bh. košarkašicama prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva: "Došli smo do ruba"
Foto: Fena / Košarkašice BiH

Košarkaški savez BiH izdao je danas novo saopćenje u kojem se otvoreno navodi mogućnost eliminacije ženske reprezentacije naše zemlje sa Svjetskog prvenstva.

“Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, dužni smo saopštiti kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Košarkašice BiH ostvarile pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici

Košarkašice BiH ostvarile pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici

Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio.

Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu.

Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastroifalnim posljedicama”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan”, prenosi SC Sport.

U međuvremenu, oglasio se i lider stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković koji je saopćio lijepu vijest.

"Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga", naveo je Konaković.

Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga!

Posted by Elmedin Konakovic on Thursday, August 11, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije