Bh. košarkaši večeras protiv Švedske: Sretno, momci!

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkaši večeras protiv Švedske: Sretno, momci!
Bh. košarkaši danas će u Švedskoj odigrati posljednju utakmicu kvalifikacija.

U Stockholm smo otputovali bez kapitena, Mirze Teletovića, kojeg je selektor Damir Mulaomerović najurio nakon kaosa u tuzlanskom Mejdanu – iako je nekoliko dana ranije poručio kako će, bez obzira na sve, „vjerovati u ove momke do kraja“. U Tuzli smo, podsjetimo, izgubili od Rusije, a naši su se u jednom trenutku utakmice i „pokačili“ između sebe.

Nakon svega, i Jusuf Nurkić je kazao kako će dobro razmisliti o daljnjem nastupu u dresu Bosne i Hercegovine.

No, vratimo se večerašnjoj utakmici – podsjećamo vas da su BiH i Švedska nedavno odigrali meč u sarajevskoj Skenderiji, u kojem je BiH jedva pobijedila, a pobjednik te noći bio je mladi Džanan Musa s ubačenih 17 poena.

Želimo li se plasirati na Eurobasket, večeras u Stockholmu moramo pobijediti i to s velikom prednosti. Pritom ćemo čekati i neke druge rezultate – jednostavno rečeno, treba nam čudo da odemo na Evropsko prvenstvo 2017. ili ćemo do sljedećeg čekati četiri godine.

Umjesto Teletovića, večeras će zaigrati mladi Amar Gegić, dok će kapitensku traku preuzeti Elmedin Kikanović.

Kladionice veliku prednost daju Švedskoj, iako je BiH na drugom mjestu u grupi C, u kojoj smo s Rusijom i Švedskom. Rusi imaju šest poena, mi četiri, a Švedska dva.

Nakon večerašnjeg meča, ostaje još da Rusija i Švedska odigraju 17. septembra.

Večerašnji meč počinje u 20 sati. BHRT1 radit će direktan prijenos utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije