Bh. kadeti večeras igraju protiv Južne Koreje

Radiosarajevo.ba
Bh. kadeti večeras igraju protiv Južne Koreje
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večeras će sa početkom u 21,00 sati igrati posljednji meč grupne faze Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina protiv Južne Koreje.

Nakon dva odigrana kola, izabranici Josipa Pandže imaju jednu pobjedu i jedan poraz, dok Južna Koreja ima dvije pobjede.

Bh. kadeti su u prvom kolu bili bolji od Dominikanske Republike (84:59), da bi sinoć izgubili od Francuske (65:84).

Selekcija Južne Koreje je u prvom kolu iznenađujuće savladala Francusku, a u drugom su pobijedili Dominikansku Republiku.

Kako piše reprezentacija.ba, našoj reprezentaciji je potrebna pobjeda sa 13 poena ili više poena razlike protiv Južne Koreje, kako bi grupu završili na drugoj poziciji i na taj način u osmini finala igrali protiv trećeplasiranog iz grupe C (Kanada, Australija, Kina i Finska).

Ako bi se plasirali u četvrtfinale, naredni protivnik bi najvjerovatnije bila Španija, koja je domaćin prvenstva.

U slučaju poraza ili pobjede do 13 poena razlike (pod uslovom da Francuska pobijedi Dominikansku Republiku), bh. reprezentacija bi osvojila treće mjesto u grupi D i išla bi na megdan drugoplasiranom iz grupe C, a u eventualnom četvrtfinalu protivnik bi bila selekcija SAD-a.

Večerašnji meč protiv Južne Koreje direktno će prenositi youtube kanal FIBA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije