Bh. derbi između KK Zrinjski i KK Bosna Royal

Fena
Bh. derbi između KK Zrinjski i KK Bosna Royal
Košarkaši Zrinjskog i Bosne Royal danas će u Mostaru igrati utakmicu 2. kola regionalne ABA 2 lige.

U prvom kolu Bosna je kod kuće izgubila od Vršca, dok je Zrinjski poražen na gostovanju protiv Splita, tako da će obje ekipe tražiti prvu ovosezonsku pobjedu u debitantskoj sezoni ABA 2 lige. 

Plemići su okviru 1. kola Prvenstva BiH, u gradskom derbiju savladali Student, dok je s druge strane, sarajevska ekipa poražena u Širokom Brijegu. Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović očekuje kvalitetan susret protiv poznatog rivala.

"Zrinjski je naš stari rival. To je odlična ekipa koja je imala male izmjene u odnosu na prošlu sezonu, tako da znamo otprilike šta nas očekuje. Igraju nekoliko godina zajedno, ali mi smo spremni za meč i uradit ćemo sve da ostvarimo prvu pobjedu", rekao je Damjanović za Fenu. 

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić istaknuo je da bez obzira na loš start KK Bosna Royal, u Mostar dolazi ozbiljna ekipa.  

"S obzirom na loš start, utakmica im dolazi u vrijeme kada moraju pobijediti, ali i mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Moramo dati sve od sebe tokom cijelog meča",  izjavio je Vlašić.

Utakmica 2. kola ABA 2 lige između Zrinjskog i Bosne Royal će biti odigrana danas u 18 sati u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije