Belgijanci održali lekciju bh. košarkašima

Radiosarajevo.ba
Belgijanci održali lekciju bh. košarkašima

FOTO: Dado Ruvić

Bosna i Hercegovina poražena je na gostovanju u Belgiji sa 102:79

Utakmica u kojoj su izabranici Mensura Bajramovića sami mogli riješiti pitanje odlaska u posljednju kvalifikacionu utakmicu protiv Francuske, završena je pobjedom Belgije.

Prvo poluvrijeme naši košarkaši odigrali su dobro parirali Belgijancima i nakon prvih 10 minuta zaostajali dva poena (23:21). U drugoj četvrtini nešto bolja igra reprezentativaca rezultirala je odlaskom na odmor sa poenom prednosti (46:47).

Kao i obično veliki pad u igri naših košarkaša dogodio se u trećoj četvrtini kojoj su Beglijanci postigli čak 30 poena, a naši igrači samo 11.

Domaći košarkaši su utakmicu rutinski priveli kraju i na kraju slavili 102:79.

Najbolji u redovima naše reprezentacije bio je Varda sa 17 poena. On je na žalost morao sedam minuta prije kraja utakmice naupistiti teren zbog pet ličnih grešaka. Kapiten naše reprezentacije Kenan Bajramović postigao je 13, a 8 je postigao Đedović.

Treba naglasiti da su domaći u nekoliko navrata imali podršku sudija, koji su nekoliko sumnjivih situacija dosudiliu korist Belgijanaca. Mnogo nadmočniji u zraku bili su domaći košarkaši.

Sve što sada preostaje je da se nadamo da će Portugal 20. avgusta na svom parketu savladati Belgiju i tako otvoriti put našim košarkašima da protiv Francuza pokušaju izboriti Evropsko košarkaško prvenstvo u Poljskoj.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije