Bećiragić mijenja igru Zmajeva zbog dolaska Nurkića: "S Jusufom sam obavio divan razgovor"

2
Radiosarajevo.ba
Bećiragić mijenja igru Zmajeva zbog dolaska Nurkića: "S Jusufom sam obavio divan razgovor"
Foto: Nova BH / Adis Bećiragić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro počinje pripreme za drugi krug kvalifikacija za Mundobasket i za Eurobasket koji počinje odmah nakon toga.

Selektor bh. tima Adis Bećiragić objavio je u ponedjeljak spisak reprezentativaca na koje će računati u tom periodu. Na spisku se nalazi i superstar Jusuf Nurkić.

Bećiragić kaže da će zbog dolaska Nurkića morati promijeniti igru reprezentacije.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Jusuf Nurkić, Džanan Musa... Ovo je spisak Zmajeva za Eurobasket

Jusuf Nurkić, Džanan Musa... Ovo je spisak Zmajeva za Eurobasket

"Sada ćemo imati jednog igrača vrlo ozbiljnog. Igrača kojeg i u NBA ligi udvajaju, kojeg je izuzetno teško čuvati jedan na jedan. Morat ćemo promijeniti igru. Igrači moraju biti svjesni da imamo kvalitet i da je to pod moranjem.

S Jusufom sam obavio jedan divan razgovor. Nisam se nadao da će biti tako dobro. Izrazio je spremnost da igra, uvjerenost da ćemo uspjeti i da će biti samo jedan dio naše ekipe, ali naravno veliki dio s obzirom na njegov kvalitet", rekao je Bećiragić.

O predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Mundobasket s Crnogom Gorom i Francuskom kaže:

"Bitno je ući u svaku utakmicu spreman i skoncentrisan. Lopta je okrugla, igra se pet na pet, niko ne igra s više od pet igrača. Božemo moj, Francuzi su dobri, ali i mi smo dobri", poruka je našeg selektora.

O očekivanjima na Eurobasketu:

"Ne znam šta možemo na Europskom prvenstvu. Uvijek se nadam svakoj pobjedi. Te vrste turnirskih takmičenja zahtijevaju dobro tempiranu formu i psihičku i fizičku, ali najvažnije je jedinstvo u ekipi. Mi smo svjesni da su tu i Slovenija, Litvanija, Njemačka, Francuska, Mađarska... ali, hoćemo sve da ih pobijedimo.

Sad imamo mjesec dana priprema, odigrat ćemo pet pripremnih utakmica, nadam se da ćemo biti mnogo bolje spremni i da ćemo pokazati još bolju košarku nego što smo igrali u ove dvije utakmice", rekao je Bećiragić.

Selektor Bećiragić o Eurobasketu i povratku Nurkića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine za deset dana počinje pripreme za Eurobasket, a timu će se priključiti i Jusuf Nurkić. O povratku Nurkića u naš tim kao i o šansama na Eurobasketu, za Novu BH govorio je selektor Bećiragić.

Posted by NOVA BH on Tuesday, July 19, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije