Ne propustite basketaški spektakl u Zenici

Radiosarajevo.ba
Ne propustite basketaški spektakl u Zenici
/ UBM turnir
Zenička i bh. publika će ponovo imati priliku da uživa u basketškom spektaklu, jer sljedeće sedmice u periodu 22. - 24. jula.

Udruženje za sport i kulturu ZOP organizira treći zaredom UBM turnir koji je ove godine na FIBA3x3 Endorsed listi turnira. Organizatori su se potrudili da kroz tri dana turnira pored seniora šansu za takmičenjem, te pokazivanjem košarkaškog znanja, dadnu i mladima. Kapaciteti ovogodišnjeg turnira se povećava kreiranjem dvije nove kategorije: UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole.

Pored navedenih kategorija, ZOP organizira i sportsko-edukativnu manifestaciju Dobra strana ulice za predškolski i školski uzrast. Na Dobroj strani ulice djeca će imati priliku da pored zabavnih košarkaških igara obiđu i štandove sa edukativnim I drugim sportskim sadržajem na kojem će biti prezentirana druga udruženja, klubovi i ustanove.

Osim već navedenih mnogih aktivnosti, UBM će pružiti priliku i publici da u nekim od interesantnih individualnih igara pokažu svoje znanje, te osvoje neku od nagrada.

Za pobjednika u FIBA 3x3 Endorsed UBM Turniru organizatori su osigurali nagradu u iznosu od 1200 KM, a drugoplasirani i trećeplasirani kući će odnijeti 500 KM , odnosno 300 KM.

Pobjednici UBM Srednje škole i UBM Osnovne škole bit ce nagrađeni robnim nagradama sponzora turnira.

Ko kog bude imao priliku da posjeti Mokušnice, Zenica u periodu 22. - 24. jula uživat će u dobroj košarci, muzici i druženju. Ceremonija otvaranja turnira je u petak 22. jula u 10 sati.

Sve informacije o Uličnom basketu možete naći na ubm.ba i Facebook Fan pageu.

Radiosarajevo.ba je medijski pokrovitelj ovog interesantnog sportskog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije