Bajramović želi pobjedu na domaćem terenu

Radiosarajevo.ba
Bajramović želi pobjedu na domaćem terenu

Foto: Dado Ruvić

"Nadam se da ćemo večeras u Zenici u meču sa Portugalom ispuniti očekivanja i zabilježiti treću pobjedu", rekao je Mensur Bajramović, selektor košarkaške repezentacija BiH.

Nakon što su košarkaši BiH u prva dva meča dodatnih kvalifikacija za "Eurobasket 2009" u Poljskoj zabilježili pobjede i na taj način otvorili mogućnost plasmana u baraž, izabranici selektora Bajramovića večeras će u "Areni Zenica" pokušati situaciju u Grupi A svesti na gostujući i posljednji meč sa Belgijom.

"Naše su ambicije uvijek iste. Iz utakmice u utakmicu idemo bez razmišljanja o ranijim mečevima. Na taj način se oslobađamo pritiska i dobivamo na koncentraciji. U utakmicu sa Portugalcima ulazimo sa puno opreza, jer su ekipa koja zna iskoristiti svaku propuštenu šansu i grešku protivnika. Ukoliko im budu raspoloženi šuteri i ukoliko mi ne odigramo dobru odbranu na njima, možemo imati ogromne posljedice. Pobjedom bi eliminisali Portugal iz igre za baraž i situaciju u Grupi A sveli na gostujući meč sa Belgijom, u kojem ne bismo smjeli izgubiti sa više od pet razlike", kazao je Bajramović.

U utorak navečer Belgija je na svom parketu teže nego što se očekivalo savladala Portugal, čime je zabilježila prvu pobjedu u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima. Domaćini su slavili rezultatom 64:58. U gostujućoj ekipi, koja će večeras zabilježiti nastup u Zenici, najefikasniji bio je Žoao Santos, ubacivši 19 poena. Prema procjenama selektora Bajramovića, našoj reprezentaciji bi više odgovaralo da je u tom meču pobijedio Portugal.

"Puno bi nam Portugalci olakšali posao da su u utakmici sa Belgijom ostvarili pobjedu. Odigrali su jako dobro, čime su pokazali da posjeduju kvalitet kojim opravdavaju činjenicu da je veoma jaka konkurencija za odlazak na završnicu Evropskog prvenstva. U igračkom kadru nemamo problema, osnovni cilj nam je da u meč uđemo dobro koncentrisani bez razmišljanja o Belgiji i toj zadnjoj utakmici", završio je Bajramović.

Utakmica između BiH i Portugala biće odigrana večeras u 20.15 u gradskoj dvorani "Arena Zenica".

Upitan nastup Jazvina

Ermin Jazvin i Nemanja Gordić, košarkaški reprezentativci BiH, zadobili su lakše povrede leđa u meču sa Belgijom, koji je odigran u subotu. Jazvin je, prema informacijama iz stručnog štaba našeg tima, još pod znakom pitanja pred večerašnji meč, dok je Gordić spreman za igru.

nezavisne/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije