Bajramović preuzeo reprezentaciju Sirije

Radiosarajevo.ba
Bajramović preuzeo reprezentaciju Sirije


Bosanskohercegovački stručnjak Mensur Bajramović, koji je sa sirijskom ekipom El-Džala osvojio prvenstvo i Kup ove zemlje dobio je ponudu da preuzme nacionalnu selekciju Sirije.

"Većina reprezentativnih igrača su iz mog kluba pa su mi čelnici sirijskog Saveza dali ponudu koju nisam odbio. Bio sam već planirao odmor u Bosni, ali morat ću sačekati još 15-tak dana, preciznije do 25. juna", pojašnjava Bajramović na početku razgovora za San Sport.

Prati dešavanja u reprezentaciji BiH

Iako nema puno vremena za odmor, prati dešavanja u vezi sa našom košarkaškom reprezentacijom.

"Vidim stvari kreću nabolje u Savezu. Kod nas je uvijek bio problem sa odzivom igrača. Koliko vidim sada svi najavljuju da će se odazvati."

Upoznat sa situacijom u KK Bosna

Bajramović je upoznat i sa situacijom u Bosnu, klubu kojeg je vodio četiri godine.

"Nažalost, teško mi je da to komentarišem jer nisam ni pozvan, niti prozvan. Ovakva situacija je zapravo kulminacija slijeda događaja nakon što sam ja otišao. Dok sam bio tu, klub je uglavnom pozitivno poslovao i igrački kadar se sastavljao shodno finansijskim mogućnostima. Inače, posljednjih godina teško se pronalazi novac za košarku u BiH. A ni Zadar, Zvezda, Cibona... nisu u boljoj situaciji od Bosne", prenosi San Sport riječi Mensura Bajramovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije