Bajramović pozvao Sutona i Preldžića

Radiosarajevo.ba
Bajramović pozvao Sutona i Preldžića

Selektor muške košarkaške reprezentacije Mensur Bajramović objavio je širi spisak od 24 igrača za predstojeće susrete baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na spisku su se našli Gorana Sutona centra Michigan State Spartansa, za kojeg se otimaju i iz hrvatske reprezentacije.

“Još dok sam zadnji put razgovarao s njim, rekao mi je da ima ambicije u NBA ligi. Nemam uticaj na to kako će se razvijati njegova situacija, ali Suton će biti na popisu i onda ćemo čekati njegov odgovor”, ističe Mensur Bajramović za košarka.hr.

Emir Preldžić također se nalazi na raskolu između dvije reprezentacije. Za Preldžića je pored našeg selektora zainteresovan i trener Slovenije Jure Zdovac, koji je ovog talentovanog košarkaša uvrstio u uži izbor.

“U dogovoru s ljudima iz Košarkaškog saveza, ti igrači su uvršteni na popis. Još uvijek traje prepiska s Fibom i vidjet ćemo kako se to riješiti. Ukoliko odgovor bude pozitivan po nas, imat ćemo puno više mogućnosti za izbor”, objasnio je Bajramović.

Spisak reprezentativaca:
Nemanja Gordić, Vedran Princ, Saša Vasiljević, Zlatko Jovanović (play-makeri); Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Nihad Đedović, Goran Ikonić, Ivan Opačak, Henry Domercant, Miralem Halilović, Emir Preldžić, Milan Milošević, Mujo Tuljković, Jasmin Hukić (bekovi); Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Oliver Stević (krilni centri); Ermin Jazvin, Elmedin Kikanović, Esmir Rizvić, Ratko Varda, Goran Suton, Nedžad Sinanović (centri).

U odnosu na njegov popis iz prošle godine, kada je okupio kandidate za početak ovih kvalifikacija, više nema Ante Mašića, Damira Krupalije, Dine Hodžića i Dragana Tubaka.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije