Bajramović: Do baraža otkloniti greške

Radiosarajevo.ba
Bajramović: Do baraža otkloniti greške

Košarkaši Bosne i Hercegovine nastavili su u zeničkoj Areni pripreme za predstojeće susrete baraža protiv Portuga

Selektor naše reprezentacije Mensur Bajramović pravi posljednje korekcije nakon dvomeča sa Crnom Gorom u kojem su pokazane sve slabosti našeg nacionalnog tima.

Vezano:

Košarkaši BiH poraženi od Crne Gore

Crnogorci opet bolji od BiH

"Trenutno se nalazimo u Zenici, gdje smo nastavili pripreme za predstojeće utakmice. Radimo punim kapacitetom i svi igrači su na raspolaganju. Dva meča koja smo odigrali protiv Crnogoraca će nam mnogo koristiti. Otkrili smo gdje smo najslabiji i to ćemo pokušati popraviti prije početka baraža", rekao je Bajramović za Oslobođenje.

Kao jedan od najvećih problema bh. reprezentacije Bajramović vidi u kontinuitetu: "Protiv reprezentacije Crne Gore odigrali smo jednu lošiju utakmicu, dok smo u drugoj bili puno bolji i na kraju u neizvjesnoj završnici izgubili. Ne možemo nikako da odigramo dvije kvalitetne utakmice zaredom u istom ritmu. Morat ćemo na tome poraditi prije nastupa protiv Portugala i Belgije."

Polazak u Portugal zakazan je za utorak, dok je susret protiv izabranika Moncha Lopeza na rasporedu 5. avgusta.

Podsjetimo Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi sa Portugalom i Belgijom. Drugoj grupi nalaze se Italija, Finska i Francuska, a pobjednici grupa u međusobnom duelu će odlučiti o posljednjem putniku na Evropsko košarkaško prvenstvo u Poljskoj.

Pobjednik baraža ići će u grupu B gdje ih čekaju Rusija, Njemačka i Latvija.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije