AS: Repeša preskup za Real

Radiosarajevo.ba
AS: Repeša preskup za Real


Kako sada stvari stoje Jasmin Repeša neće preuzeti madridski Real. Tako barem piše španski As, koji tvrdi da je Jasko rezgovarao s predsjednik Reala Florentinom Perezom, koji mu je priopćio da imaju drugog kandidata.

Repeša je tijekom trenerske karijere vodio hrvatsku reprezentaciju, Cibonu, Tofas, Split, Slask Wroclaw, Fortitudo Bolognu, Lottomaticu i Pallacanestro Treviso. 

"Ja sam najbolji trener za Realov projekt. Volim raditi s mladim igračima i pomagati im da postanu bolji. Bio sam u Madridu i razgovarao s Florentinom Perezom o svemu, ali on se predomislio", istakao je Repeša za madridsku radio-postaju Onda Madrid, a prenio tportal.hr.

Navodno je dogovor sa Repešom već bio postignut.  Hercegovac je trebao potpisati trogodišnji ugovor koji bi mu garantovao platu nešto manju od milion eura godišnje. Madriđani su, prema pisanju As-a u fazi rezanja proračuna s 28 na 23 milioa eura po sezoni i stoga se čelništvo kluba odlučilo za jeftinijeg trenera.

Prema pisanju medija favorit za klupu madridskog kluba je sada 43-godišnji Pablo Laso, bivši španski reprezentativac, koji je kao igrač dvije godine nosio dresReala (1995.-97.).  Laso posljednje tri sezone vodi klub Lagun Aro GBC iz San Sebastiana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije