Arenas se vratio nakon 18 mjeseci

Radiosarajevo.ba
Arenas se vratio nakon 18 mjeseci

Nakon 18 mjeseci neizvjesnosti, tri operacije koljena, Gilbert Arenas napokon igra. Zvijezda Washingtona bez kojega Wizardsi nisu uspjeli doći do doigravanje, već drže pretposljednje mjesto u ligi, došao je do prilike da čak i donese pobjedu svojoj momčadi u domaćem srazu protiv Detroita. Iako je promašio slobodno bacanje u posljednjim sekundama, nekako je uhvatio od obruča odbijenu loptu, te je pokušao teškim šutom za tricu donijeti pobjedu svojoj momčadi, međutim na putu se našla ruka Kwamea Browna, nekada prvog izbora Wizardsa na draftu, iz vremena kada je na čelu tog kluba bio Michael Jordan. No, usprkos ovom recimo neuspjehu, Arenas može biti vrlo zadovoljan nastupom. Upisao je double-double s 15 poena i deset asistencija u 29 minuta, iako uz slab šut (3-12). Pistonsima se vratio jedan od trojice ozlijeđenih igrača, Richard Hamilton koji je odmah predvodio momčad s 31 poenom. Rasheed Wallace i Allen Iverson i dalje su izvan stroja.

"O ovome ću razmišljati cijelim putem do Indiane (gdje Wizardsi igraju slijedeći susret). Da li sam trebao zvati timeout ili sam trebao ići u prodor, no takve se stvari događaju, imao sam nekakvu mentalnu blokadu", rekao je Arenas.

U odličnoj utakmici, Chicago je najprije gubio 14 razlike u prvom poluvremenu od Indiane, da bi u posljednju četvrtinu ušao s prednošću 92:82 nakon trice Rosea. No, serijom 15-4 susret su sada preokrenuli gostujući Pacersi. Pri vodstvu Indiane 102:99, John Salmons je pogodio dvije uzastopne trice kojima je odveo Bullse do konačnog vodstva i kasnije pobjede 112:106. Chicago je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu i sedmu u posljednjih osam kojim je ostao na čvrstom putu da izbori doigravanje dvije godine od zadnjeg nastupa u postsezoni. Ben Gordon je bio najefikasniji s 25 poena, no tek je tri postigao u zadnjoj dionici, Salmons je dodao 22, a Danny Granger s 32 i Brandon Rush s 29 koševa bili su odlični kod poraženih Pacersa.

Utah je teško izborenom pobjedom 104:99, 14. uzastopnom u svojoj dvorani, nad Phoenixom dodatno umanjio izglede Sunsa za playoffom. Devet utakmica prije kraja sezone, Phoenixu će pored vlastitih pobjeda trebati i nekoliko poraza osmoplasiranog Dallasa, a teško je povjerovati u tako nešto, iako i Mavsi ne igraju na visokoj razini u posljednje vrijeme. Jazzeri su uprskali golemih 21 poen prednosti u trećoj četvrtini, da bi na koncu morali spašavati samog sebe kako bi uopće izborili produžetak. U dodatnih pet minuta ipak su uspjeli doći do pobjede koja ih drži u poziciji za boljim plasmanom od trenutnog šestog mjesta. Mehmet Okur je imao 26 poena i 11 skokova, Deron Williams je dodao 21 i 13 asistencija za domaću momčadi, Steve Nash je postigao 20 kod Sunsa.

Charlotte je odličnom drugom četvrtinom preokrenuo minus od devet poena, da bi u drugom poluvremenu uspjeli izboriti trijumf nad New Yorkom 96:85 kojim su zadržali zaostatak od dvije utakmice za Detroitom u borbi za osmo mjesto na Istoku. Ovom su pobjedom, Bobcatsi izjednačili broj pobjeda u sezoni, te su u prilici da ga i poprave. Gerald Wallace je bio sjajan s 23 poena, devet skokova i osam asistencija, te je bio glavna uzdanica trenera Larrya Browna. Upravo je Brown ranije ove sezone kritizirao Wallacea, te ga je zamalo transferirao iz kluba, no stvari su se promijenile.

REZULTATI
Washington-Detroit 96:98
Chicago-Indiana 112:106
Utah-Phoenix 104:99
Charlotte-New York 96:85
Denver-Golden State 129:116
Houston-LA Clippers 110:93
Miami-Milwaukee 102:85
Portland-Memphis 86:66

Sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije