Aco Petrović preuzima košarkašku reprezentaciju BiH?

Radiosarajevo.ba
Aco Petrović preuzima košarkašku reprezentaciju BiH?

Aco Petrović bi početkom oktobra mogao preuzeti košarkašku reprezentaciju BiH, čime bi, nakon Ćire Blaževića, postao drugi hrvatski selektor na čelu neke bh. reprezentacije, tvrdi Jutarnji list.

"Ćiro je dao ‘zeleno svjetlo’, prema tome nema nikakvih prepreka...", kaže Aco ‘u otvaranju’, i nastavlja ozbiljnije:

"Jedna grupa košarkaških djelatnika iz BiH zainteresirana je za takvu soluciju, i kontaktirala me. Nisu to još službeni kontakti, čeka se izviješće aktualnog izbornika Bajramovića da njihov Savez kene u daljnju akciju. Početkom oktobra znat ću radi li se o službenom stavu."

‘Određeni interes’ druge strane postoji, ali postoji i interes s ove strane...

"Kad bih uspio dobiti garanciju, ili barem naznake, da će se okupiti najbolja moguća reprezentacija BiH, bio bih jako zainteresiran za posao selektora. To bi bila vrhunska reprezentacija..."

BiH je sa svim igračima na okupu respektabilna reprezentacija, smatra Petrović.

"Kad kažem ‘vrhunska’, govorim o odlasku na Eurobasket, i prolasku prvog kruga natjecanja. Redovito imaju dosta otkaza, a kad bi se svi okupili - to bi bio realan domet. Počnimo od Teletovića, jednog od najboljih mladih igrača Europe, nastavimo s Domercantom, Kenanom Bajramovićem, Kikanovićem, organizatorom Budućnosti Gordićem, sa svim igračima na okupu BiH je respektabilna reprezentacija."

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije