Williamsu ponovo prijeti suspenzija

Radiosarajevo.ba
Williamsu ponovo prijeti suspenzija

Ne tako davno preuranjeni potpis sporazuma sa Bernijem Ecclestoneom i FIA-om kojim su potvrdili svoj ostanak u Formuli 1 Williams je stajao članstva u FOTA-i, udruženju timova Formule 1. Međutim, nakon što su se stvari smirile momčadi su ponovno ponudile članstvo "živoj legendi" sporta koja ga je objeručke prihvatila.

Ipak, nova konfuzija je stvorena i pitanje je koliko će Williams ostati u FOTA-i nastave li proturječiti odlukama udruženja. Naime, svi timovi su još u maju objavili kako sljedeće sezone neće koristiti niti razvijati skupi KERS da bi Williams sinoć potvrdio upravo suprotno.

"Kao što smo i uvijek mi potpuno podržavamo razvoj KERS-a jer mislimo da je to pravi put za cijeli sport. Kako će ga pravilnik dopuštati i sljedeće sezone mi ćemo ga, kao što je od samog početka bio i plan, zasigurno koristiti", izjavio je tehnički direktor momčadi, Sam Michael.

Za kraj spomenimo i kako Williams jedini razvija KERS sustav na tzv. "principu zamašnjaka" za koji još uvijek niko ne zna što se može očekivati.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije