Webber ostaje u Red Bullu

Radiosarajevo.ba
Webber ostaje u Red Bullu

Nakon što je u 32. godini Australac Marc Webber upisao prvu pobjedu u karijeri, objavljeno je kako će i sljedeće godine voziti za isti tim: "Jako sam sretan što smo se momčad i ja dogovorili za nastavak suradnje", rekao je Australac.

Red Bull je ove godine zaista sjajan, ali ne ostaje Webber samo zbog toga: "I prijašnjih godina kada nam nije bilo lako moj odnos sa svima u timu je bio sjajan i uvijek sam uživao raditi s njima pa je normalno kako mi je sada kada smo stvarno dobri - poseban užitak biti dio ove ekipe."

Druga strana u ovom dogovoru također je vrlo zadovoljna ovakvim raspletom događaja: "Oduševljen sam što smo potpisali Marka za još jednu sezonu. On nam stalno pokazuje svoju predanost, a posebno i svoju odlučnost nakon nesreće prošle sezone", poručio je šef tima Christian Horner. Podsjetimo, Webber je teško stradio u biciklističkoj nesreći, ali snažnom voljom i upornošću brzo se oporavio i sjeo natrag u bolid.

Webber je trenutno treći u ukupnom poretku vozača s 45.5 bodova, njegov timski kolega Sebastian Vettel ima bod i pola više dok je vodeći Jenson Button na 68 bodova. Što se tiče konstruktora, Red Bull Racing drži drugo mjesto s 92 i pola boda dok je Brawn-Mercedes prvi sa 112.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije