Webber nakon Hungaroringa na vađenje šarafa iz noge

Radiosarajevo.ba
Webber nakon Hungaroringa na vađenje šarafa iz noge

Osvajač njemačkog Grand Prixa, Mark Webber, morat će na operaciju noge nakon što odradi utrku na Hungaroringu koja je na rasporedu za sljedeći vikend. Vozač Red Bulla slomio je nogu još prošle godine u Tasmaniji nakon pada s bicikla tokom humanitarne utrke.

Povreda je bila tako ozbiljna da mu je u ekstremitet ugrađena pločica od titana i nekoliko šarafa. Webber se odlučio za ovaj termin kako bi imao dovoljno vremena oporaviti se za narednu utrku, odnosno Grand Prix Europe u Valensiji koji se vozi od 21- do 23. augusta. Na kraju sezone ga očekuje još jedna operacija prilikom koje će mu biti uklonjena već prije spomenuta pločica.

"Na kraju godine uklonit ću i pločicu pa bi mi oteklina trebala napokon splasnuti", objasnio je Webber dodavši kako ga je ta povreda spriječila da daje maksimum na startu sezone.

"Sam sam sebe zavaravao. Bilo je jasno da mi noga nije niti približno izliječena. I dalje je bila slomljena, a komad metala ju je držao da se ne raspadne."

Koliko je situacija ozbiljna svjedoči i izjava bivšeg njemačkog F1 vozača Hansa Joachima Stucka koji je nakon utrke na Nurburgringu izjavio kako je pravo čudo da Webber može voziti bolid vidjevši kako mu noga izgleda.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije