Vozačka 'rokada': Verstapen u Red Bull, Kvyat u Toro Rosso

Radiosarajevo.ba
Vozačka 'rokada': Verstapen u Red Bull, Kvyat u Toro Rosso
/ Foto: Red Bull
Ekipa Red Bull Racing odlučila se za vozačku promjenu: Umjesto Daniila Kvytaa "bikovi" su u tim za Veliku nagradu Španije uvrstili Maxa Verstapena koji je dosada nastupao za Scuderiju Toro Rosso

Premještaj 18-godišnjeg Verstapena iz Scuderije Toro Rosso, drugog Red Bullovog tima, došao je nakon što se Kvyjat u trci za Veliku nagradu Rusije dva puta zabio u bolid Sebastiana Vettela (Ferrari), izbacivši ga iz trke u prvom krugu.

Na prethodnoj utrci u Kini Kvyat je također "pokvario" utrku Vettelu zbog čega ga je žestoko kritikovao njemački vozač.

"Kvyat će moći nastaviti svoj vozački razvoj u Scuderiji Toro Rosso, timu koji je dio naše porodice. Tako ćemo mu dati šansu da se vrati u pravu formu“, rekao je Christian Horner, šef Red Bullovog F1 tima. 

Iako je Kvyat zaradio kritike zbog izbacivanja Vettela, njegove kolege iz najbržeg cirkus nisu oduševljene degradiranjem ruskog vozača.

"Povratak u formu? Stvarno? Jedna loša trka i izbacivanje iz tima. Zar isti vozač nije osvojio treće mjesto na prethodnoj trci u Kini", napisao je na svom twitteru Jenson Button, kritikovavši usput prekomandu "još uvijek premladog" Verstappena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije