Vettel kreće prvi na VN Kine

Radiosarajevo.ba
Vettel kreće prvi na VN Kine

Vozač Red Bull Renaulta Sebastian Vettel startaće prvi sa treće ovosezonske utrke Formule 1, VN Kine. To je druga najbolja startna pozicija za ovog 22-godišnjeg Nijemca u karijeri, te će u nedjelju loviti svoju drugu pobjedu.

"Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Bolid je brz, kao što se uostalom moglo primjetiti. Užasno sam sretan i nevjerojatno je da smo na kraju uspjeli osvojiti prvu startnu poziciju. Jako sam zadovoljan s cijelim timom. Mehaničari su radili dobro i naporno i svaka im čast", rekao je najmlađi pobjednik jedne utrke Formule 1 u njenoj istoriji.

"Imam najbolju poziciju, ali još nemam bodova i trebam biti oprezan. Dugačka je utrka, ima 56 krugova. Moramo se maksimalno usredotočiti svi u momčadi i vidjeti kako će se sve rasplesti, ali svašta se može dogoditi", zaključio je Vettel.

Prvi pole position i pobjedu Vettel je ostvario u Monzi, na velikoj nagradi Italije.

Do Vettela u prvom startnom redu startat će španski vozač Renaulta Fernando Alonso, dok će treći krenuti drugi vozač Red Bulla Mark Webber.

S četvrte i pete pozicije krenut će vozači Brawn GP-a Rubens Barrichello i osvajač prethodna dva pole positiona ove sezone Jenson Button.

Među najboljih deset ugurali su se samo jedan Ferrarijev i McLarenov vozač, te će tako Kimi Räikkönen krenuti s osme, a aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton s devete pozicije. Felipe Massa nije uspio izboriti posljednju treću rundu kvalifikacija, te će startati s 12. mjesta.



VN Kine, rezultati službenog treninga:

1. Vettel, Red Bull-Renault, 1:36.184
2. Alonso, Renault, 1:36.381
3. Webber, Red Bull-Renault, 1:36.466
4. Barrichello, Brawn-Mercedes, 1:36.493
5. Button, Brawn-Mercedes, 1:36.532
6. Trulli, Toyota, 1:36.835
7. Rosberg, Williams-Toyota,1:37.397
8. Räikkönen, Ferrari, 1:38.089
9. Hamilton, McLaren-Mercedes,1:38.595
10. Buemi, Toro Rosso-Ferrari, 1:39.321

totalsport/sportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije